Regionalna hronika, 9. april

Izvor: RTS, 09.Apr.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna hronika, 9. april

Upravni sud u Nišu poništio rešenje o proglašenju izborne liste "GG Ujedinjenje regiona Toplice Dragan Dinić", čime je potvrđeno da je prekršen Zakon o lokalnim izborima. Grupa građana "Za naš Šabac" izlazi samostalno na lokalne izbore. SPS u Pirotu istakao da je njihov cilj bolji život građana.

Prokuplje: Sud poništio lažnu listu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << URS

Upravni sud u Nišu poništio je rešenje o proglašenju izborne liste "GG Ujedinjenje regiona Toplice Dragan Dinić", čime je potvrđeno da je Opštinska izborna komisija grubo prekršila Zakon o lokalnim izborima, saopštila je stranka URS Prokuplje.

Istovremeno Upravni sud je zaključio je da je sporna lista koju je Opštinskoj izbornoj komisiji podneo Gradimir Nikolić, a koja je na glasačkom listiću za odbornike SO Prokuplje, proglašena pod brojem tri, imala za cilj da kod birača izazove sumnju i zabunu budući da je predhodno pod rednim brojem dva, Izborna komisija proglasila listu "Ujedinjeni regioni Srbije dr Dragan Dinić" -stoji u saopštenju ove stranke.

U saopštenju dodaju da će sada doći do pomeranja rednih brojeva ostalih stranaka koje su nakon njenog proglašenja uklapale svoje redne brojeve sa brojevima na listićima za republičke izbore.

Kruševac: Građani pili kafu sa predstavnicima SNS-a

Omladina opštinskog odbora Srpske napredne stranke tačno u podne pila je kafu sa Kruševljanima u okviru akcije pod sloganom "Popijte kafu sa SNS", koja se zasniva na neposrednom kontaktu sa građanima.

"Na našoj listi odbornika je 70 odsto mladih, sposobnih ljudi koji nikada nisu bili ni na jednoj listi i koji su sada prvi put u politici. Želimo da se približimo Kruševljanima i pokažemo im da smo sposobniji i bolji od ovih koji su na vlasti", kaže predsednik okružnog odbora Bratislav Gašić.

Na trgu mladih aktivisti SNS-a, pored toplog napitka delili su i "narodnjačke novine" u kojima su predstavljeni kandidati za odbornike u gradskom parlamentu.

Pirot: SPS učlanio preko 1.000 mladih

SPS u Pirotu je u proteklih godinu dana, učlanio preko hiljadu mladih ljudi.

"To je snaga sa kojom računamo na pobedu na lokalnim izborima. U protekle četiri godine, pokazali smo našim učešćem u vlasti, šta smo uradili", rekli su predstavnici opštinskog odbora SPS u Pirotu.

Predsednik OO SPS u Pirotu Radovan Nikolić istakao je da je njihov glavni cilj da rešavaju svakodnevne životne probleme građana.

Ovom prilikom najavljena je konvencija SPS za 20. april, na kojoj će učestvovati i predsednički kandidat Ivica Dačić.

Pirotska Nova snaga: Rešiti problem nezaposlenosti

Investicija od blizu pet miliona evra za zatvoreni bazen je još jedno neopravdano zaduživanje opštine. Sređivanjem trgova i šetališta se ne rešava nezaposlenost i loš standrad Piroćanaca, rečeno je na konferenciji za novinare grupe građana "Pirotska nova snaga".

"Ja garantujem da je mnogo veći rizik i da mnogo više hrabrosti i političke volje treba da biste otvorili jedno novo radno mesto i jednu firmu", kaže Dimitrije Vidanović, nosilac liste GG Pirotska Nova snaga.

Pirotska Nova snaga se zalaže za sistem 48 sati, aa to znači da bi se svi komunalni problemi građana rešavali u roku od dva dana.

Šabac: Grupa građana "Za naš Šabac" samostalno na izbore

Grupa građana "Za naš Šabac" izlazi samostalno na  lokalne izbore. Od dvadeset i pet kandidata za odbornike, trinaest su žena, a njihov program u deset tačaka je, kažu, primeljiv i imaju konkretne predloge.

Novka Radovanović, odbornički kandidat grupe gradjana "Za naš Šabac", kaže da se zalažu za uređenje pojasa Save, za izgradnju sportskih terena, novih objekata, novih aktivnosti, da bi mogli da okupe veći broj mladih i da ta omladina ostane u Šapcu.

Besplatna užina za decu, a i olakšice za penzionere su naši predlozi, poručili su iz grupe građana "Za naš Šabac".

Valjevo: "Pobeda za Valjevo" predala listu

Grupa građana "Pobeda za Valjevo" koju predvodi doktor Slobodan Gvozdenović, predala je izbornu listi i učestvovaće na lokalnim izborima u Valjevu.

U sadašnjem gradskom parlamentu ova grupa imala je dva odbornika koji su delovali opoziciono, a prognoze su da će na ovim izborima opet imati odborničke mandate.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.