Raspisan tender za radove na industrijskoj zoni u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 25.Maj.2020, 11:21

Raspisan tender za radove na industrijskoj zoni u Prokuplju

Radovi na pristupnim saobraćajnicama, vodovodne i kanalizacione mreže, električnim instalacijama, samo su neki od poslova koji će najpovoljniji ponuđač obaviti kako bi se privela nameni industrijska zona u Prokuplju, za čije je opremanje u prvoj fazi nadležno Ministarstvo privrede izdvojilo oko 110 miliona dinara sa PDV-om.

Kako je ranije rečeno, ukupna investicija infrastrukturnog opremanja čitavog prostora površine16, 5 hektara zemljišta je oko 491 milion dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Nadležni u Prokuplju očekuju da se čitava procedura završi u predviđenom roku, a da do kraja godine bude kompletno opremljen prostor, odnosno industrijska zona u kojoj će moći da se dovede jedan ili više investitora.

Imaćemo novu privrednu zonu koja će biti tehnički potpuno opremljena i primamljiva za investiture, a glavni parametri prilikom dovođenja istih biće broj zaposlenih radnika i visina plate. Već imamo nekoliko zainteresovanih, ali imamo vremena da izaberemo najbolje – kaže narodni poslanik iz Prokuplja Darko Laketić.

On ističe da je realizacija ovog projekta i opremanje prostora za investitore, veoma važno za Prokuplje, te da će najavljenom izgradnjom auto-puta Niš – Priština i saobraćajnom vezom sa modernom industrijskom zonom, Toplički okrug postati mnogo interesantniji i primamljiviji za ozbiljne investiture i fabrike.

Rok za prikupljanje ponuda na raspisanom tenderu je 22. jun, a istog dana će u nadležnom ministarstvu u Beogradu uz prisustvo ovlašćenih predstavnika ponuđača biti otvorene ponude, dok je rok za izbor najpovoljnijeg ponuđača biti donet u roku od 25 dana.

Inače, Vlada Srbije je ranije, na sednici održanoj u Prokuplju oktobra meseca 2018. godine, dala podršku za realizaciju više projekata među kojima je i izgradnja Industrijske zone “Hisar”, a prethodila je odluka o prenosu zemljišta u vlasništvu grada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.