Izvor: JUGpress.com, 15.Jan.2024, 23:19

Prvo inkluzivno igralište u Prokuplju

PROKUPLJE

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović otvorili su danas dečje igralište u selu Mala Plana u opštini Prokuplje.

Ministarstvo je u julu 2023. godine sa opštinom Prokuplje potpisalo Ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje dečjeg igrališta za koji je Ministarstvo opredelilo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 3,6 miliona dinara. Selo Mala Plana i seoska škola u neposrednoj blizini, sa oko 200 učenika, ovim projektom su dobili savremeno uređen prostor za rekreaciju sa novim igračkama i mobilijarom, koje je arhitektonski pristupačno i prilagođeno i deci sa invaliditetom.

Ministar Đerlek je na otvaranju istakao da će Ministarstvo i Vlada Srbije nastaviti da ulažu u Prokuplje.

,,Nama je jako važno da ulažemo u naša sela. Sela su jednako važna kao gradovi, ako ne i važnija, naročito u pogledu demografije i popravljanja negativnih demografskih trendova. Rad na socijalnoj infrastrukturi jako je značajan zarad povećanja sadržaja u malim sredinama, te ćemo nastaviti dalje sa ovakvim projektima širom Srbije,” rekao je Đerlek.

Gradonačelnik Prokuplja zahvalio se ministru što je prepoznao bitnost ovog projekta i naglasio da će u saradnji sa Ministarstvom za ravnomerni regionalni razvoj i Vladom Republike Srbije nastaviti da rade na razvoju tog grada u Topličkom okrugu.

,,Nastavićemo da otvaramo dečja igrališta u svim većim selima gde ima dosta dece i gde su žive i aktivne škole, kako bi toj deci omogućili jedno normalno detinjstvo”, najavio je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

Autor fotografija:

Miloš Perić

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.