Izvor: JužneVesti.com, 08.Feb.2023, 14:29

Prokuplje dobija novi park, za drugu fazu radova oko 14 miliona dinara

Prokupčani će do septembra dobiti novi savremeni park u sklopu koga će biti i dečije igralište sa mobilijarom, u Ulici Arsenija Čarnojevića u blizini sadašnjeg Doma zdravlja gde se dograđuje deo u kome će biti smeštena Bolnica i gde se gradi crkva Svetog Đorđa. U toku je tender za izvođenje druge faze radova na uređenju parka, popločavanje behaton pločama, čija je vrednost procenjena na 13.902.000 dinara.

Tender je otvoren do 13. februara, iz Gradske uprave naglašavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da su radovi na uređenju tog parka planirani da se odvijaju u četiri faze i da će nakon toga taj deo grada dobiti sasvim drugačiji i lepši izgled.

Prošle godine je započeto uređenje tog prostora, a tada je JKP Hammeum uradilo betonske radove, nivelaciju i potporne zidove na parku površine oko 50 ari. Očekujemo da sve četiri faze koliko je planirano za uređenje tog parka budu završene do septembra ove godine, a deo novca ćemo obezbediti i od nadležnih ministarstava - kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

U toj fazi od najpovoljnijeg izvođača se traži da obezbedi behaton ploče tipa “riano” debljine 6 cm, izrada tamponskog sloja debljine 15 cm od tucanika za popločavanje staza i popločanje amfitetatra behaton pločama tipa "Coloseum" debljine 6 cm, a rok za izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.