Prokupački osnovci prodajom svojih crteža prikupljaju pomoć za Gavrila Đurđevića

Izvor: JužneVesti.com, 05.Maj.2021, 12:52

Prokupački osnovci prodajom svojih crteža prikupljaju pomoć za Gavrila Đurđevića

Učenici prokupačkih osnovnih škola, šest devojčica i jedan dečak, u želji da učestvuju i daju svoj doprinos humanitarnoj akciji pomoći za malog Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, odlučili su da slikaju i crtaju, a zatim da svoje radove, uz pomoć roditelja i komšija, prodaju kako bi prikupili određena sredstva. Već nakon prve prodajne izložbe na otvorenom u centru Prokuplja prikupili su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << oko 20.000 dinara, a kažu da će akciju nastaviti i u narednom periodu.

Predškolska ustanova "Neven" je takođe jedan od učesnika ove humanitarne akcije na kojoj su deca donela svoje crteže i plela narukvice, a akciji se pridružila i Prokupčanka Mirjana Anđelković koja je šila maske koje je takođe donirala u humanitarne svrhe i na taj način pomogla realizaciju ove ideje.

Umesto da vreme provodimo uz računare i društvene mreže, odlučili smo se da kroz igru i druženje pomognemo malom Gavrilu. Crtali smo srcem i nadamo se da ćemo dati bar mali doprinos i pomoći njegovom izlečenju, za šta je potreban veliki novac- ističu mali prokupački humanitarci.

Zorana Vasiljević, Jelena Milovanović, Mirjana i Milica Stevanović, Staša Stojanović, Neda Milosavljević i Nikola Tošković iz prokupačkog naselja Mala pijaca, dogovorili su se, da kad god imaju vremena slikaju i crtaju, a svoje radove prodaju i novac daju u humanitarne svrhe, jer kako tvrde žele da u svoje slobodno vreme kroz druženje i igru urade i neko lepo i dobro delo.

Gavrilo je rođen 2020. godine u Kragujevcu, a ubrzo nakon rođenja ispostavilo se da boluje od retke neuromišićne bolesti spinalne mišićne atrofije tip1. Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod.

Sredstva potrebna za lečenje malog Gavrila se mogu uplatiti i preko Fondacije "Budi human".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.