Osuđenici niškog KPZ-a prikupili skoro 300.000 dinara za lečenje malog Gavrila

Izvor: JužneVesti.com, 05.Maj.2021, 13:23

Osuđenici niškog KPZ-a prikupili skoro 300.000 dinara za lečenje malog Gavrila

Kako bi pomogli sedmogodišnjem Gavrilu koji boluje od spinalne mišićne atrofije, osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu odlučili su da tokom Uskrsa od svojih novčanih depozita prikupe skoro 300.000 dinara i uplate za njegovo lečenje, saopštavaju na sajtu Vlade Republike Srbije.

670 osuđenika je, kako navode, obavestilo Upravu za izvršenje krivičnih sankcija pri Ministarstvu pravde da žele da se sa njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << novčanih depozita sredstva uplate za lečenje dečaka kome je potrebno 2,5 miliona evra za ozdravljenje.

Ovaj dečak boluje od spinalne mišićne atrofije, a osuđenici su svojim postupkom pokazali da ovaj veliki hrišćanski praznik može da bude prilika za humani gest svih ljudi koji mogu da pomognu, kako bi se što pre obezbedio novac potreban za njegovo lečenje - piše u saopštenju.

Humanitarna akcija niških osuđenika usledila je nakon što su u aprilu zatvorenici Okružnog zavora u Kragujevcu prikupili 80.000 dinara, takođe za lečenje Gavrila.

Za malog Gavrila novac prikuplja i Fondacija "Budi human", a svi koji su u mogućnosti da pomognu mogu da pošalju poruku 973 na 3030 ili da uplate donaciju na dinarski račun 160-6000000844014-95.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.