Izvor: RTS, 31.Jan.2023, 14:59

Preminula šestomesečna beba u Kuršumliji, naložena obdukcija

U Hitnu pomoć Doma zdravlja u Kuršumliji primljena je šestomesečna beba koja je bila bez znakova života. Dete je prethodnog dana pregledano u ovoj zdravstvenoj ustanovi, gde joj je, tvrde nadležni, prepisana odgovarajuća terapija.
Više javno tužilaštvo u Prokuplju naložilo je obdukciju zbog smrti šestomesečne bebe koja je, u noći između petka i subote, bez znakova života primljena u Dom zdravlja u Kuršumliji.
Prema rečima direktorke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Doma zdravlja u Kuršumliji Uranije Petrović, beba je prethodnog dana pregledana u toj zdravstvenoj ustanovi.
Prepisana joj je, kako direktorka tvrdi, odgovarajuća terapija za respiratornu infekciju, povišenu temperaturu i povraćanje.
Obdukcija je objavljena u Nišu, a rezultati koji će pokazati uzrok smrti očekuju se narednih dana.
Takođe je naložen vanredni unutrašnji nadzor postupanja lekara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beba stigla bez znakova života u Dom zdravlja? Novi detalji o tragediji u Kuršumliji

Izvor: 24sedam.rs, 31.Jan.2023

Kako je izjavila direktorka DZ u Kuršumliji dr Uranija Petrović, beba je prethodnog dana bila bolesna

Nastavak na 24sedam.rs...

VANREDNI NADZOR DOMA ZDRAVLJA U KURŠUMLIJI Pokrenut hitan postupak nakon smrti šestomesečne bebe

Izvor: Blic, 31.Jan.2023

Direktorka kuršumlijskog Doma zdravlja Uranija Petrović izjavila je da je naložila unutrašnji vanredni nadzor, kako bi se ustanovilo da li je eventualno bilo propusta od strane lekara u ovoj ustanovi, ali da je i naložena obdukcija, koja će pokazati tačni uzrok smrti bebe.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.