Izvor: Luftika.rs, 14.Jul.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula legendarna voditeljka Danka Novović

Poznata voditeljka Televizije Beograd Danka Novović preminula je u bolnici na Bežanijskoj kosi u 76. godini.
Danka Novovic je rođena u Prokuplju 1943. godine. Posle Prokuplja živela je u Uroševcu, a potom se sa majkom preselila u Beograd, gde je završila Šestu beogradsku gimnaziju, navodi Javni servis.
Studirala je Pravni i Filozofski fakultet ali, kako je govorila, nije imala vremena da ih završi.
Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dvadesetogodišnjakinja, posle dvoipogodišnje pripreme sa lektorima, pocela je televizijsku karijeru 1958. u direktnom prenosu – čitajuci najavu programa.
Radila je i kao urednik Dnevnika, ali je sebe smatrala spikerkom, to je bio njen poziv.
Otmenim držanjem, posebnom dikcijom i bojom glasa obeležila je televiziju u Jugoslaviji i Srbiji.
Pevala je u prvom Omladinskom klubu u Beogradu, dok su repertoar koji je izvodila sa Minjom Subotom bile italijanske kancone, džez i rokenrol.
Bila je prvakinja svoje gimnazije u gimnastici, družila se s ekipom s Crvenog Krsta, koja je bila nezamisliva bez Dragana Gage Nikolica.
Za nju je Toma Zdravković napisao i otpevao pesmu „Danka“.
5 najvećih ljubavnih priča Jugoslavije kojima smo se svi divili

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

ODLAZAK LEGENDE TELEVIZIJE: Preminula voditeljka Danka Novović (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 14.Jul.2019

Poznata voditeljka Televizije Beograd Danka Novović preminula je u bolnici na Bežanijskoj kosi u 76. godini Poznata voditeljka Televizije Beograd Danka Novović preminula je u bolnici na Bežanijskoj kosi u 76. godini.Danka Novović je rodena u Prokuplju 1943. godine. Posle Prokuplja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.