Pozorišna predstava za Krunu

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorišna predstava za Krunu

Dramski ansambl "Radio srce" iz Prokuplja pridružio se akciji koja se u celoj Srbiji vodi za pomoć teško oboleloj dvanaestogodišnjoj Kruni Mitrović iz Beograda. Da bi prikupili što više novca za njeno lečenje, vršnjaci iz grada na Toplici pored ostalog pripremili su i pozorišnu predstavu čija je premijera izazvala veliku pažnju Prokupčana. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Kruna mi te volimo", poruka je kojom su članovi prokupačkog dramskog ansambla "Radio srce"
drugarici iz Beograda Kruni Mitrović koja se trenutno nalazi na lečenju u Parizu poželeli brzo ozdravljenje. Preko Fejsbuka je zahvalila svima, a posebno svom drugu iz detinjstva.

"Kruna i ja se družimo od malena i Kruna je jedna od prvih mojih drugarica u životu. Niko nije mogao da sluti šta će da joj se desi sada, ali kada se ovo desilo ja se trudim svim silama da pomognem koliko mogu", kaže Jovan Stanković.
"Mnogo vredi što smo doveli publiku ali i kad saznamo da neko kome smo posvetili sav svoj rad i trud, da je on dobro i da opet ima osmeh na svom licu", kaže Milena Kostić.
Ansambl "Radio srce" već dve godine prihodima prikupljenim od predstava koje organizuje u Prokuplju i okolini pomaže bolesnim vršnjacima. Svaku akciju Prokupčani zdušno podržavaju.
"Imaju volju, želju i što je najvažnije pokazuju visok stepen humanosti", kaže jedan građanin.
"To je za najveću pohvalu", dodaje jedna prokupčanka.
"Ove godine podršku nam daje i naša lokalna samouprava, a nadamo se da će sledeće godine i neko iz Evropske Unije pomoći naš rad", kaže Dragan Pejčić, koordinator ansambla "Radio srce".
Pomoć za Krunu prokupački tinejdžeri svakodnevno prikupljaju i na štandu u centru grada.
rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.