Poništene lažne prijave boravka

Izvor: NaDlanu.com, 23.Feb.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništene lažne prijave boravka

PROKUPLJE, 23. februara 2012. (Beta) - Policijska uprava u Nišu poništila je 42 rešenja o dobijanju prebivališta u opštini Merošina i naredila oduzimanje pasoša Albancima sa Kosova koji su ih dobili na osnovu lažnih prijava boravka, saznaje u četvrtak agencija Beta u opštini Merošina.

PROKUPLJE, 23. februara 2012. (Beta) - Policijska uprava u Nišu poništila je 42 rešenja o dobijanju prebivališta u opštini Merošina i naredila oduzimanje pasoša Albancima sa Kosova koji su ih dobili na osnovu lažnih prijava boravka, saznaje u četvrtak agencija Beta u opštini Merošina.U skladu s tim odlukama, nadležnima u opštini Merošina je naredjeno da iste Albance hitno izbrišu iz biračkih spiskova.Na oglasnoj tabli u Policijskoj upravi u Prokuplju istaknuta su imena sedam osoba albanske nacionalnosti čije su putne isprave takodje poništene, zbog prijave lažnog prebivališta u toj opštini.Nedavno je Osnovni Sud u Prokuplju izrekao zatvorske kazne četvorici policajaca iz policijske stanice u Merošini zbog toga što su Albancima sa Kosova omogućili dobijanje pasoša na osnovu lažne prijave prebivališta.Tom presudom bivši komandir Policijske stanice u Merošini R.R.(45) osudjen je na tri godine i pet meseci zatvora, a njegov kolega D.K.(44) na godinu i dva meseca, dok su J.J. (42) i S.M.(40) osudjeni na po osam meseci zatvora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.