Pomor ribe u Toplici

Izvor: TvojPortal.com, 13.Jul.2011, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomor ribe u Toplici

Izvor južne vesti - KURŠUMLIJA – U rekama Banjska i Toplica kod Kuršumlije došlo do pomora ribe koji su primetili ribolovci, nizvodno kod Kuršumlije ka Prokuplju.


Oni tvrde da su videli veću količinu mrtve ribe koja pluta po reci u dužini od šest kilometara. Predstavnik ribočuvarske službe Dragan Mijailović kaže da je voda bila crna i neprijatno mirisala.
- Nakon što su ribolovci prijavili >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << slučaj, izašli smo na lice mesta i u mestu zvanom Krčmare, videli smo da na površini reke pluta velika količina uginule ribe. Reka je neprijatno mirisala. Ovo je veliki ekološki incident, ali ćemo o njenim razmerama znati tek za neki dan, kada se nataloži uginula riba - napominje Mijajlović.
Na mestu gde se dogodio ovaj ekološki incident izasli su predstavnici policije, državni tužilac i republički inspektori za ribarstvo i vodoprivredu. Oni su izvršili vanrednu kontrolu fabrike Drvnog kombinata “Kopaonik” za koji se sumnja da je uzročnik ovog ekološkog incidenta.
Tokom prethodnih godina, u više sličnih incidenta dolazilo je do pomora nekoliko stotina tona ribe na reci Toplici izlivanjem otpadnih voda uglavnom iz pogona Drvnog kombinanata “Kopaonik” za koji se i sada sumnja da je uzročnik najnovijeg ekološkog incidenta.

KURŠUMLIJAToplicapomor ribe
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Utvrđuje se uzrok zagađenja reka

Izvor: B92, 13.Jul.2011

Kuršumlija -- Nadležne inspekcijske službe još utvrđuju uzroke zagađenja koji su doveli do pomora velikog broja riba u rekama Banjskoj i Toplici u opštini Kuršumlija...Zagađeni pojas dugačak je 6 kilometara, a zbog niskog vodostaja reke, još je više riba uginulo...Inspektori najavljuju da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.