Podrška otpuštenim radnicima Turističke organizacije pred početak suđenja

Izvor: JužneVesti.com, 02.Mar.2018, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška otpuštenim radnicima Turističke organizacije pred početak suđenja

Nakon što su 3 radnice iz štrajkačkog odbora, zajedno sa predsednikom odbora Turističko-sportske organizacije u Prokuplju podnele tužbu zbog otkaza jer su, navodno, učestvovali u nezakonitom štrajku, desetak nevladinih organizacija zakazalo je protestno okupljanje za sutra u 8:30 ispred suda, kada će suđenje i početi.

U protestu će, pored nevladinih organizacija, učestvovati i nekoliko ženskih udruženja iz cele Srbije želeći, kako navode, da zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa Prokupčanima koje pozivaju da dođu na protest, iskažu solidarnost sa radnicima TSO koji su nezakonito otpušteni sa radnog mesta usled, kako kažu, "revanšizma i demonstracije moći vladajućeg režima u Prokuplju”.

Prvo suđenje u okviru ovog procesa po tužbi Emine Rnjak, jednoj od 3 otpuštene radnice, zakazano je za 2. mart u 8:30 u Osnovnom sudu u Prokuplju, pa je to i prilika da se okupimo i pokažemo bahatim vlastodršcima da ugrožene radnice nisu same – kaže se u najavi protesta.

Tokom okupljanja, dodaje se u saopštenju, formulisaće se i jedinstveni zahtevi koji će biti predati nadležnim institucijama, a na prvom mestu da se nezakonito otpuštene radnice i radnici vrate na svoja radna mesta, ali i da prestane zloupotreba političke moći u svrhu zastrašivanja.

Podsetimo, nakon što su primili upozorenje sa najavom otkaza ugovora o radu zbog, po tumačenju poslodavca, nezakonitog štrajka, četiri od pet sindikalaca u Turističko-sportskoj organizaciji dobilo je otkaz.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Održan protest u znak podrške otpuštenim radnicama u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 02.Mar.2018

Pripremno ročište jednoj od 3 otpuštene radnice Turističko-sportske organizacije bilo je povod da se ispred zgrade suda okupi nekoliko desetina Prokupčana i predstavnika raznih udruženja iz cele Srbije kako bi, "naoružani" transparentima, apelovali na državne organe da, kako kažu, poštuju zakon...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.