Pijani otac zapalio kuću, petoro dece na ulici

Izvor: Blic, 08.Feb.2013, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijani otac zapalio kuću, petoro dece na ulici

Porodična kuća sedmočlane porodice Gorana Stolića (46), iz sela Donja Trnava kod Prokuplja, izgorela je u požaru koji je najverovatnije izazvao sam vlasnik. Deca Nikola (17), Nemanja (16), Dragana (15), Nenad (12) i Anđela (11), iako su i ranije živeli teško, sada su ostali bez ičega.

- U požaru je izgorelo sve. Noć smo proveli u komšijinoj kući, ali ne znamo gde ćemo biti narednih dana - objašnjava kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suze Danijela Matić (39), nevenčana supruga čoveka koji je zapalio kuću.

Stolići su se izdržavali od nadničenja. Od države mesečno primaju 16.000 dinara socijalne pomoći.

- Pre požara posvađala sam se sa Goranom. On je naredio meni i deci da izađemo napolje jer će zapaliti kuću koju mu je otac ostavio. Posle pola sata to je i uradio - navodi supruga.

Stolić je smešten na psihijatrijsko odeljenje prokupačke bolnice na lečenje.

- Goran je radio u nadnici kod komšije i vratio se kući pripit. Galamio je na mene i decu i bacio mobilni telefon najstarijeg sina Nikole u šporet. Ničim ga nismo izazivali, a ranije nismo imali porodičnih problema - tvrdi Danijela Matić i dodaje da im je utočište dao komšija.

Supruga se nadala da će se Stolić otrezniti i da će se vratiti kući. Ali...

- Nakon pola sata čula sam zvuk vatrogasnih sirena. Znala sam da je zapalio kuću. Naš dom je bio u plamenu - podvlači ona.

Izgorelo je celokupno pokućstvo. Najstariji sin Stolića, Nikola, ide u treći razred Tehničke škole u Prokuplju. Sa braćom i sestrama sada je u bezizlaznoj situaciji.

- Uvek smo živeli skromno i nikada nismo imali sve što nam je potrebno . Ipak, snalazili smo se. Sada nemamo ništa - tužnim glasom priča dečak.

On istovremeno kaže da ne zna ni kako će nastaviti školovanje, jer su u vatri izgorele knjige i kompletan pribor za školu.

Igor Petrović, predsednik mesne zajednice Donja Trnava, kaže da je za večeras zakazan zbor i da se nada da će meštani pokušati da pomognu nesrećnoj porodici.

- Pokušaćemo da sakupimo novac i da im nađemo neki privremeni smeštaj. Nažalost, većina žitelja i sami jedva sastavljaju kraj sa krajem, pa očekujemo pomoć i lokalne samouprave - kaže Petrović.

Povezane vesti: Porodici sa petoro dece u požaru izgorela kuća Šestoro dece i dvoje odraslih stradalo u požaru posle rođendanske žurke Pijani policajac udario u kuću u Vukovaru Pijan spalio komšiju Deca izbegla požar

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pijani otac zapalio kuću,petoro dece na ulici

Izvor: Mondo, 08.Feb.2013

Porodična kuća sedmočlane porodice Gorana Stolića (46), iz sela Donja Trnava kod Prokuplja, izgorela je u požaru koji je izazvao sam vlasnik...Deca Nikola (17), Nemanja (16), Dragana (15), Nenad (12) i Anđela (11), iako su i ranije živeli teško, sada su ostali bez ičega, jer je njihov otac došao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.