POŽAR U PROKUPLJU Kradljivci struje napravili kurcšlus i zapalili instalacije?

Izvor: Blic, 03.Feb.2016, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽAR U PROKUPLJU Kradljivci struje napravili kurcšlus i zapalili instalacije?

Jutros posle sedam sati izbio je požar u zgradi u centru Prokuplja, u Ulici Knez Mihajlovoj 39. Izgorela je kompletna elektro-instalacija uključujući i 20 strujomera, osigurači i vodovi.

Do veće štete i tragedije nije došlo samo zahvaljujući intervenciji vatrogasaca, ali i činjenicom da je požar izbio u ranim jutarnjim satima pa su stanari najpre čuli jako pucanje, a kada su izašli da vide o čemu se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << shvatili su da je požar već zahvatio instalaciju u prizemlju.

- Spremao sam se za posao kada sam čuo jak zvuk, koji je ličio na škripu vrata. U početku nisam obratio pažnju, ali kako se to nastavilo izašao sam da vidim o čemu se radi. Primetio sam plamen, u prizemlju zgrade se zapalila instalacija i goreli su strujomeri sa kompletnom instalacijom. Odmah smo pozvali vatrogasce, koji su ubrzo stigli i uspeli da lokalizuju požar pre nego se proširi na stanove - kaže jedan od stanara, naglašavajući da je sve u prvom trenutku bilo dramatično.

Radi se o zgradi u kojoj je pre dve godine menjano kompletno uzemljenje koje je ranije bilo povezano sa vodovodnim instalacijama.

- Tada su nam iz EPS-a isključili struju jer smo morali da menjamo kompletno uzemljenje o svom trošku, za šta je svaki stan u proseku morao da plati oko 150 evra. Osam dana nismo imali struju, u međuvremenu smo angažovali privatnu firmu koja je uradila kompletan posao uzemljenja - priseća se naš sagovornik. Tvrdi da je do jutros sve funkcionisalo kako treba, jer su tada ugradili nove sklopke, osigurače i uzemljenje do svakog stana posebno.

U EPS-u tvrde da nemaju saznanja šta bi moglo da bude uzrok požara i da je komisija izašla na teren, koja će ustanoviti o čemu se radi i kako je došlo do požara na instalaciji. Nije isključena ni mogućnost da je neko od stanara izazvao kurcšlus prilikom pokušaja krađe struje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prokuplje: Požar u zgradi, izgoreli strujomeri

Izvor: B92, 03.Feb.2016

Prokuplje -- U zgradi u centru Prokuplja izbio je požar, izgorela je kompletna elektroinstalacija, kao i 20 strujomera, osigurači i vodovi, piše “Blic“...Do veće štete i tragedije nije došlo samo zahvaljujući intervenciji vatrogasaca, ali i činjenicom da je požar izbio u ranim jutarnjim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.