Odbijena lista Srbija protiv nasilja u Prokuplju, krajnji rok za predaju novih potpisa nedelja u ponoć

Izvor: JužneVesti.com, 25.Nov.2023, 13:59

Odbijena lista Srbija protiv nasilja u Prokuplju, krajnji rok za predaju novih potpisa nedelja u ponoć

Nakon što je zbog tehničkih nepravilnosti Gradska izborna komisija odbila listu Srbija protiv nasilja-Prokuplje, koju je zajednički podnela Stranka slobode i pravde i Demokratske stranke uz još neke koalicione partnere, jedna od najjačih opozicionih lista i prema istraživanjima glavni konkurent vladajućoj Srpskoj naprdnoj stranci počela je tokom dana da prikuplja nove potpise za predaju liste. Krajnji rok je nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u ponoć, a parlamentarni i lokalni izbori su zakazani za 17. decembar.

Gradska izborna komisija u Prokuplju je utvrdila nepravilnosti na listi Srbija protiv nasilja, primedbe su stavljene u naslovu liste koja je kod notara overena pod jednim imenom, a predata pod drugačijim.

Gradskoj izbornoj komisiji 23. novembra u 19:11 sati od strane ovlašćenog lica podneta je koaliciona lista "Srbija protiv nasilja-Prokuplje (Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka)", a ranije kod notara koalicioni sporazum potpisan od strane Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke pod nazivom "Srbija protiv nasilja - Prokuplje". Kako koalicioni sporazum i izborna lista nisu usaglašene u nazivu, GRI je doneo odluku o odbijanju liste, a rok za žalbu je 72 sata - kaže se u rešenju GRI.

Kako saznajemo, GRI će tokom dana odlučivati o žalbi koalicionih partnera SSP i DS, ali su oni već počeli da prikupljaju potpise kako bi stigli da u zakonskom roku predaju novu listu.

Može im se jer su većina, na sve načine pokušavaju da nas ometaju kako ne bi izašli na izbore. Mi se ne predajemo, čekamo rešenje po žalbi, ali se ne nadamo da će biti prihvaćeno, zato smo već počeli sa prikupljanjem novih potpisa - kaže Slaviša Momčilović, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Prokuplju.

Inače, na nešto više od 24 sata do završetka roka za predaju lista za predstojeće izbore, u Prokuplju je za sada prihvaćeno 7 lista, pored SNS i SPS, koje su jedine predale punu listu od 55 odbornika koliko broji Skupština Prokuplja, građani mogu da biraju i Zavetnike koji su kandidovali 35 odbornika, Narodnu stranku i koaliciju oko Miloša Jovanovića sa po 16 odbornika, 15 odbornika imaju na listi radikali i samo 5 ljudi na listi ima Grupa građana "Nova lica Prokuplja".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.