Od večeras prohodni mnogi putevi ka planinskim selima na području Prokuplja

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2019, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od večeras prohodni mnogi putevi ka planinskim selima na području Prokuplja

Putni pravac Prokuplje - Beli Kamen - Žitni Potok koji je zbog snega bio nekoliko dana neprohodan, večeras je osposobljen za saobraćaj, rekao je agenciji Beta gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Simonović koji je i predsednik Štaba za vanredne situacije istakao je da su mašine za raščišćavanje snega privatnog preduzeća "Mandić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kop" bile na terenu 17 sati i uspele da očiste ovu deonicu, čime su stanovnike okolnih planinskih sela ponovo povezali sa svetom.

Takođe je istakao da je održavanje te deonice u nadležnosti Preduzeća za puteve Niš, ali da su gradske vlasti samoinicijativno organizovale čišćenje ove veoma važne saobraćajnice za žitelje planinskih sela u tom planinskom kraju.

Preduzeće za puteve Niš uspelo je da od snega očisti samo put preko Zlate do Žitnog Potoka ali ne i od Žitnog Potoka do Prokuplja.

U opsežnoj akciji raščišćavanja zavejanih seoskih puteva danas su čišćeni i putni pravci prema selima Belogoš i Kostenica u dužini od blizu jednog kilometra a u selu Bace pored puta mašine su od snega očistile i delove sela kako bi meštani mogli normalno da se kreću.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.