Objavljena knjiga „Susret na raskršću“

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Avg.2014, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena knjiga „Susret na raskršću“

U izdanju Narodne biblioteke „Rade Drainac“ iz Prokuplja objavljena je knjiga „Susret na raskršću“ bugarskih pisaca Blage Dimitrove i Jordana Vasileva.

- Ona predstavlja dokumentarnu novelu o poznanstvu našeg velikog pesnika i bugarske pesnikinje Jelisavete Bagrjane u periodu od 1930. do 1938. godine, rekao je direktor prokupačke Biblioteke i urednik drugog izdanja ove knjige Dragan Barjaktarević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
Prvo izdanje ove knjige objavljeno je 1989. godine u Bugarskoj. Dve godine kasnije na srpski jezik je preveo Mila Vasov, a u nastavcima je objavljuje časopis „Osvit“ u Leskovcu.

„Susret na raskršću“ autora Blage Dimitrove i Jordana Vasileva biće predstavljen čitalačkoj publici na ovogodišnjim Drainčevim književnim susretima, koji počinju 26. avgusta. Povod objavljivanja knjige je 115 godina od rođenja pesnika Rada Drainca.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.