Novi detalji iz slučaja Perišićev šurak: Laboratoriju marihuane imao u svojoj kući, tu i uhapšen

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2023, 16:34

Novi detalji iz slučaja "Perišićev šurak": Laboratoriju marihuane imao u svojoj kući, tu i uhapšen

Laboratorija marihuane nalazila se u selu blizu Prokuplja u porodičnoj kući uhapšenog vozača saniteta niškog Kliničkog centra i šuraka direktora Zorana Perišića, potvrdili su Južnim vestima iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Policajci su D. S. zatekli i uhapsili u toj kući 10. jula, u potpuno opremljenoj laboratoriji za uzgoj kanabisa, koja je "radila" skoro godinu dana. Napravio ju je, kako se sumnja, po nalogu još jednog člana ove kriminalne grupe, koji je uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zbog nelegalne prodaje heroina u dvorištu Pošte Srbije.

Južne vesti su juče otkrile da je vozač Kliničkog centra Niš i rođeni brat supruge Zorana Perišića jedan od uhapšenih za koje se sumnja da su kao članovi kriminalne grupe proizvodili i prodavali drogu. Pronađeno 145 saksija sa stabljikama u kući vozača niškog Kliničkog centra; foto: MUP

Detalje njihovog hapšenja dostavili su novinarima iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a prema tom izveštaju i istrazi - laboratorija u kojoj su proizvodili drogu nalazila se upravo u porodičnoj kući Perišićevog šuraka u selu na jugu Srbije, opština Prokuplje, okrug Toplički.

Trojica uhapšenih koji su i dalje u pritvoru - 50-godišnji D. S, koji je i sam naveo da je vozač u KC Niš, 37-godišnji M. J. iz Beograda označen kao nalogodavac i 47-godišnji Nišlija N. R. (imena poznata redakciji), su od kraja avgusta 2022. do 10. jula 2023. godine u toj laboratoriji, kako se sumnja, neovlašćeno proizvodili kanabis, za sada nepoznate količine, koja sadrži psihoaktivnu kontrolisanu supstancu TNS (tetrahidrokanabinol). Ovako je izgledala laboratorija marihuane u porodičnoj kući Perišićevog šuraka; foto: MUP

M. J. je, kako se sumnja, krajem avgusta meseca 2022. godine sa N. R. i D. S. dogovorio da se porodična kuća osumnjičenog D. S, u mestu (poznato redakciji), adaptira za proizvodnju opojne droge, što su N. R. i D. S. po instrukcijama i učinili, a M. J. je obezbedio opremu i materijal namenjen za proizvodnju opojne droge i nabavio semenke - navode iz VJT u Beogradu.

Potom je D. S. sa N. R. instalirao opremu, opisuju dalje iz Tužilaštva, i to elektropumpe, ventilatore, merače ph vrednosti, UV lampe i sijalice veće snage, filtere za prečišćavanje vazduha i drugo. Uhapšen 10. jula i u pritvoru je; foto: MUP

U proizvodnji opojne droge učestvovali su, zaključuju iz Tužilaštva, tako što su zalivali i prehranjivali biljke kanabisa, kontrolisali osvetljenje, temperaturu i vlažnost vazduha, ali i kupovali materijal i supstance namenjene za proizvodnju ove opojne droge.

M. J. je učestalo komunicirao sa osumnjičenima starajući se o logistici odnosno nabavci neophodne opreme za proizvodnju opojne droge, te vršeći nadzor i kontrolu procesa nabavke, montaže i proizvodnje - dodaju iz Tužilaštva.

Kada su policajci iz Službe za borbu protiv droga 10. jula pretresli porodičnu kuću vozača niškog Kliničkog, gde se laboratorija i nalazila, zatekli su ga u njoj i uhapsili.

Uhapšen u Prokuplju, u laboratoriji marihuane; foto: MUP Tada su pronašli 145 saksija sa stabljikama opojne droge kanabis, za sada nepoznate ukupne neto mase, navode iz Tužilaštva, kao i 146 komada semenki ove droge, kao i hemikalije i druge tečnosti neophodne za rast biljaka.

Sve je tada privremeno oduzeto osumnjičenom vozaču niškog Kliničkog.

Na ovaj način osumnjičeni su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu - ističu iz VJT.

Podsetimo, iz UKC Niš su potvrdili da je uhapšeni D. S. angažovan kao vozač u ovoj ustanovi i naveli da je Uprava preduzela sve mere, kao i da "prema sadašnjim saznanjima" ni u jednom slučaju nije korišćeno niti zloupotrebljeno njihovo službeno vozilo.

Južne vesti tražile su i putne naloge i ugovor osumnjičenog vozača koji je i zakonski, ne samo rodbinski, "povezano lice" sa direktorom UKC-a.

Dvojica uhapšenih su iz Beograda, M. J. je jedan od njih i on je i dalje u pritvoru, jer se sumnja da je po njegovom nalogu napravljena i opremljena laboratorija marihuane u Prokuplju.

Međutim, iz Tužilaštva navode da je M. J. sa D. B. iz Beograda, koji je pušten iz pritvora, osumnjičen i za prodaju heroina.

Sumnjiče se da su 8. marta 2022. godine u Surčinu, mestu Progar, u dvorištu JP Pošta Srbije neovlašćeno prodali 251 gram heroina kupcu prema kojem je postupak razdvojen, tako što je M. J. dogovorio prodaju navedene količine opojne droge, koju je osumnjičeni D. B. po njegovoj instrukciji odneo do dvorišta JP Pošta Srbije i kupcu predao napred navedenu opojnu drogu - pojašnjavaju iz Tužilaštva.

Iz Tužilaštva ističu da je naredba o sprovođenju istrage doneta 12. jula ove godine protiv sve četvorice, trojica su i dalje u pritvoru, a svi su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.