Nastup folklorista KUD  Abrašević  oduševio prokupačku publiku - najmlađi pobrali gromoglasn aplauz

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Jun.2022, 15:37

Nastup folklorista KUD Abrašević oduševio prokupačku publiku - najmlađi pobrali gromoglasn aplauz

Manifestacija „Kulturno leto 2022.“ u organizaciji gradskog Doma kulture, koja se pod sloganom „Pričam ti umetnost” i ove godine tradicionalno odražava u Prokuplju, sinoć je nastavljeno koncertom Kulturno umetničkog društva (KUD) „Abrašević“.

Raznolikim nastupima, spletom narodnih kola i igara iz svih krajeva Srbije i solo nastupima narodnih pevača folkloristi KUD „Abrašević“ su oduševili  publiku koja je ispunila svečanu salu Doma kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << do poslednjeg mesta.

Oduševljenje nije izostalo i kada su nastupili vetrani i sve ostale folklorne grupe ali su najviše aplauza, fotografisanja  i osmeha pobrali najmlađi folkloristi.

Šarenolikim spletom igara iz Srbije razveselili su publiku najmlađi folkloristi od četiri do šest godina, kao i njihovi malo stariji drugovi i drugarice od sedam do 10 godina koji su odigrali narodnu igru „Majka Maru svetovala“.

Briljantan nastup imali su i srednjoškolci koji su nastupili sa narodnim igrama iz Gruže i Pomoravlja, a ovacije publike i gromoglasni aplauz dobila je folklorna grupa vetrana koja je nastupila sa narodnim igrama rodnog kraja iz Gornje Toplice i Gornje Kosanice.

Pored igrača blistali su i solo pevači Zorica Slavić i braća Joksimović koji su u duetu izveli splet narodnih i duhovnih pesama.

Nakon koncerta koji je podigao atmosferu i zagrejao mnogobrojnu publiku, dobre ocene i zadovoljstvo podelio je i Goran Denić organizator folklornih aktivnosti prokupačkog Doma kulture i koreograf KUD „Abrašević“.

-Imali ste prilike da vidite naše najreprezantivnije igrače, folkloriste i mlade i starije veterane i pevače koji nastupaju širom Srbije i svojim igrama i pesmom osvajaju simpatije publike, dobijaju aplauze i komplimente i na taj način pronose dobar glas o Prokuplju i Toplici, rekao je rukovodilac folklornog ansambla Goran Denić.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.