Nastavljaju se paljevine u Rastovnici kod Prokuplja, ovoga puta zapaljena seoska crkva

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2023, 18:09

Nastavljaju se paljevine u Rastovnici kod Prokuplja, ovoga puta zapaljena seoska crkva

Tokom prethodnih dana zapaljena je crkva u selu Rastovnica udaljenom par kilometara od Prokuplja, a paljevinu je juče primetila žena koja je tu prolazila i osetila dim. Vatrogasci nisu intervenisali pa se pretpostavlja da se vatra sama ugasila nakon što su izgoreli inventar, ikone i ostale stvari unutar crkve. Policija je uhapsila muškarca za koga se sumnja da je namerno podmetnuo požar.

U tom selu nadomak >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Prokuplja unazad par godina meštani svakodnevno strahuju za svoju imovinu jer im, kako tvrde, njima poznata osoba iz sela iz čista mira pali kuće, a sumnjaju da je sada pokušao da zapali i crkvu u kojoj je dosta toga izgorelo.Meštani sprečili da se vatra proširi; Foto: A. S.

Policija je postupila po prijavi, preduzela sve radnje iz svoje nadležnosti, locirala i našla osumnjičenog i o svemu je obavešteno prokupačko Osnovno tužilaštvu - kažu u policiji.

Meštani koji su u sve većem strahu za svoju imovinu, ali i bezbednost, kažu da je unazad 2 godine iz čista mira zapaljeno najmanje 8 kuća i da je za to u većini slučajeva bio identifikovan 25-godišnji muškarac iz njihovog sela.Deo zapaljenog inventara u crkvi; Foto: A. S.

Na sreću, u tim požarima niko nije povređen jer se uglavnom radilo o vikendicama i starim kućama u kojima niko ne živi, već vlasnici povremeno tu dolaze, ali je bilo slučajeva paljevine objekata u kojima su i živeli ljudi.

Sredinom decembra prošle godine zapaljena je vikendica porodice Momčilović, a oni su to primetili sledećeg jutra kada su otišli i videli dim iz zapaljenih i izgorelih prostorija, nakon čega su vatrogasci lokalizovali požar.

Iako identitet osumnjičenog za poslednju u nizu paljevina policija nije otkrila, ukoliko se potvrdi da je to isti čovek od ranije, biće to najmanje peta krivična prijava, jer je do decembra 2022. protiv njega policija podnela četiri krivične prijave za izazivanje opšte opasnosti.

U toku je i nekoliko postupaka zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo izazivanje opšte opasnosti i to na način da je u više navrata u periodu tokom 2019. godine i 2020. godine požarom izazvao opasnost za imovinu većeg obima na području sela Rastovnica.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.