Naoružani Albanci od marta posekli 10 hektara šume kod Kuršumlije!

Izvor: Press, 08.Jul.2013, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naoružani Albanci od marta posekli 10 hektara šume kod Kuršumlije!

Istražni sudija Višeg suda u Prokuplju je na licu mesta i fotografišu se čaure, a kažu da ih je više stotina. Međutim, istražni sudija i predstavnici Žandarmerije neće davati izjave do kraja uviđaja.

Na mestu incidenta, ostala je prikolica sa drvima i testera. Meštani sela Borovac su uplašeni, kažu da nikome nije jasno kako Albanci koji dolaze da seku šumu, preko administrativne linije koju čuva kosovska policija, prelaze naoružani automatskim oružjem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

"Od meseca marta, svakog dana, ujutru oko pola sedam i uveče oko pola sedam, sigurno oko 10 hektara su posekli privatne šume", kaže jedan od meštana Radoslav Pavlović.

Predsednik Mesne zajednice Borovac Časlav Milošević kaže da ovo nije prvi, već treći ili četvrti sličan incident.

"Da bi zaplašili meštane, oni su ispaljivali po jedan, dva hica, da bi nesmetano i na brzinu posekli šumu i vratili se na teritoriju Kosova", kaže Milošević.

U selu Borovac živi dvadesetak meštana među kojima je petoro dece.
Pripadnici Žandarmerije sukobili su se sinoć u ataru kuršumlijskog sela Borovac na administrativnoj liniji sa Kosovom sa naoružanim Albancima koji su sekli i krali drva u šumi.
U pucnjavi je ranjeno šest Albanaca. Pet muškaraca je zadobilo lakše povrede, dok je jedan teže ranjen, potvrdila je kosovska policija, a uviđaj je u toku.
Portparol kosovske policije izjavio je da su povređeni Albanci smešteni u Kliničko-bolničkom centru u Prištini.

Kosovska policija navodi i da je nakon pucnjave koja se dogodila sinoć oko 19:40 u ataru selu Mirovac kod Podujeva, započela istragu o incidentu na mestu događaja.

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić sinoć je rekao da su Albanci automatskim oružjem napali Žandarmeriju.
On je kazao da je na Žandarmeriju otvorena vatra iz dva pravca, kao i da su pripadnici Žandarmerije adekvatno odgovorili na oružani napad i da po njih nema posledica.
Pogledaj vesti o: Prokuplje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Srpsku šumu seku grupe od po 40 albanskih razbojnika

Izvor: Press, 08.Jul.2013

Do sukoba je, kao što se zna, došlo u nedelju oko 19.40, ali se ne zna - a što potvrđuje izvor Pressonline-a, da je u sukobu, prema procenama sa terena, učestvovalo više od 20 razbojnika!. Albancima, inače, ovo nije prvi put da upadaju na srpsku teritoriju, do sada su "očistili" stotine hektara...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.