Izvor: S media, 31.Avg.2012, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kremni bukte tri velika požara

Na Tari gore borove šume, a najteža situacija je na Kremni. Uz vatrogasno spasilačke jedinice, vojsku i žandarmeriju, na gašenju požara angažovan je i policijski helikopter "Bel". Očekuje se da uskoro stigne i ruski helikopter "Kamov 32".

Nove linije odbrane

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica na Tari su, na najugroženijim područjima napravili nove linije odbrane, odnosno protivpožarne puteve, ali jak vetar otežava gašenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Načelnik sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić rekao je Tanjugu da očekuje da će vatra biti stavljena pod kontrolu. Situacija je jako teška, a ruski helikopter "Kamov" bi trebalo ubrzo da stigne.

Uz Taru, najteža situacija sa požarima evidentirana je na području Merdara, Sijarinske banje i Vlasotinaca.

Vetar otežava gašenje

Zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Ðorđe Babić rekao je da na Tari jak vetar otežava gašenje vatre i da je raspirio požar na Kremni, gde je trenutno najteža situacija. On je dodao i da na Tari, zbog vremenskih uslova, dejstvo ruskih avina "Berijev" i "Iljušin" je teško moguće.

Na području Sijarinske banje u gašenje vatre je uključen vojni helikopter, a na području Vlasotinca tri aviona poljoprivredne avijacije. Prema njegovim rečima, teška situacija je i na području Merdara, gde je tokom pre podneva ruski avion "Berijev" dejstvovao tri puta.

Juče je na Tari na području Oštrelja eskalirao požar i tom prilikom su povredjena dva pripadnika MUP-a.

"Žandarm je slomio nogu, a jedan naš kolega je imao povredu oka i zbrinuti su u roku od 20 minuta", rekao je Marić i objasnio da su ljudi predugo angažovani i premoreni.

Gori i na jugu zemlje

S media portalu je u vatrogasnoj stanici Leskovac potvrđeno da su požari i na području Sijarine, Medveđe i opštine Vlasotince.

- Mnogo nas je na terenu. Kuće za sada nisu ugrožene. Gori od juče, od 15 časova - kaže dežurni za S media portal.

(S media, Agencije)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na S media...






Povezane vesti

I dalje gori borova šuma na Tari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2012

BEOGRAD -..Na Tari jutros vatra koja je zahvatila više lokacija, pretežno sa borovom šumom, i dalje gori, a dodatne teškoće stvara magla koja onemogućava dejstvo aviona za gašenje požara...Pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica od 05.30 časova nastavili su gašenje požara, a najteža situacija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.