Likovna kolonija Boža Ilić - 13 umetnika stvara na Belom Kamenu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Likovna kolonija "Boža Ilić" - 13 umetnika stvara na Belom Kamenu

U netaknutoj prirodi rodnog kraja velikog srpskog slikara Bože Ilića na Belom Kamenu kod Prokuplja, 13 slikara iz Srbije i Makedonije stvaraće svoja umetnička dela u okviru tradicionalne Likovne kolonije "Boža Ilić". Kolonija se završava 21. jula, na dan gradske slave Sveti Prokopije, kada će u Galeriji koja nosi njegovo ime u Prokuplju biti izložba nastalih radova.

Sve slike nastale tokom ove kolonije, ostaće u vlasništvu Narodnog muzeja Toplice, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zvanično domaćin i organizator ovogodišnje manifestacije.

U planu je da svaki autor naslika po dve slike, od kojih će jedna biti pejzaži, a drugu će uraditi po slobodnom izboru – kažu u Muzeju.

Ovogodišnji učesnici slikarske kolonije "Boža Ilić", koji će stvarati u živopisnom ambijentu Belog Kamena, su Trajče Jovanov, Jelica Ašanin, Goran Ristić, Miroslav Lazović, Biljana Lazović, Islam Hasić, Anđela Micić, Teodora Micić, Zoran Čalija, Milosav Urošević, Minja Čvorić, Zoran Mihajlović i Dijana Kožović.

U toku trajanja kolonije, učesnici će posetiti i rodnu kuću Bože Ilića u Žitnom Potoku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.