Leoni: Uposlićemo još 3.000 radnika

Izvor: B92, 11.Maj.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leoni: Uposlićemo još 3.000 radnika

Beograd -- Nemačka fabrika automobilskih kablova Leoni u pogonim u Prokuplju i Doljevcu do 2018. planira da zaposli još 3.000 novih radnika, kaže direktor Klemens Saks.

Saks je, tokom posete ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina toj fabrici u Prokuplju rekao i da je Leoni do sada zaposlio 4.500 radnika.

Vulin je rekao da će u daljem radu nemački partneri imati maksimalnu podršku države Srbije i lokalne samouprave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Zadovoljstvo mi je što sam danas u kompaniji koja raste, razvija se i širi proizvodne kapacitete i koja će do kraja godine ovde zaposliti još 300 radnika", rekao je Vulin.

On je rekao i da je nemački poslodavac u Prokuplju "prepoznao da mu Sindikat nije protivnik, već saveznik i da se dobar i zadovoljan radnik postaje tako što se svaki problem rešava razgovorom".

Vulin je rekao da je posao sindikata da štiti radnika, ali je i posao menadžmenta da radnik bude zadovoljan, posebno u takvim kompanijama gde nema prostora za gubljenje vremena.

Predsednik Opštine Prokuplje, Miroljub Paunović je rekao da lokalna samouprava ostvarila izuzetno dobru saradnju s fabrikom Leoni i da je rezultat toga veliki broj zaposlenih radnika.

O budućim planovima, koji do 2018. godine predviđaju otvaranje novih radnih mesta, govorio je direktor Leonija Klemens Saks koji je rekao da je ta kompanija "u pogonimau Prokuplju i Doljevcu dosad zaposlila 4.500 radnika a da planira da zaposli još 3.000 novih radnika".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.