Srbija

Sreda, 11.05.2016.

18:25

Leoni: Uposlićemo još 3.000 radnika

Nemačka fabrika automobilskih kablova Leoni u pogonim u Prokuplju i Doljevcu do 2018. planira da zaposli još 3.000 novih radnika, kaže direktor Klemens Saks.

Izvor: Beta

Leoni: Uposlićemo još 3.000 radnika
(Foto: Thinkstock.com)

Saks je, tokom posete ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina toj fabrici u Prokuplju rekao i da je Leoni do sada zaposlio 4.500 radnika.

Vulin je rekao da će u daljem radu nemački partneri imati maksimalnu podršku države Srbije i lokalne samouprave.

"Zadovoljstvo mi je što sam danas u kompaniji koja raste, razvija se i širi proizvodne kapacitete i koja će do kraja godine ovde zaposliti još 300 radnika", rekao je Vulin.

On je rekao i da je nemački poslodavac u Prokuplju "prepoznao da mu Sindikat nije protivnik, već saveznik i da se dobar i zadovoljan radnik postaje tako što se svaki problem rešava razgovorom".

Vulin je rekao da je posao sindikata da štiti radnika, ali je i posao menadžmenta da radnik bude zadovoljan, posebno u takvim kompanijama gde nema prostora za gubljenje vremena.

Predsednik Opštine Prokuplje, Miroljub Paunović je rekao da lokalna samouprava ostvarila izuzetno dobru saradnju s fabrikom Leoni i da je rezultat toga veliki broj zaposlenih radnika.

O budućim planovima, koji do 2018. godine predviđaju otvaranje novih radnih mesta, govorio je direktor Leonija Klemens Saks koji je rekao da je ta kompanija "u pogonimau Prokuplju i Doljevcu dosad zaposlila 4.500 radnika a da planira da zaposli još 3.000 novih radnika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: