Izgradnja 20 stanova za izbeglice u Prokuplju

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2017, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja 20 stanova za izbeglice u Prokuplju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u Prokuplju postavio kamen temeljac za izgradnju stambene zgrade sa 20 stanova za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Ova zgrada koja se gradi u okviru Regionalnog stambenog programa je deo projekta koji se već pet godina realizuje u Srbiji i njenom izgradnjom rešiće se trajno stambeni problemi ljudi koji su silom proterani iz svojih domova širom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nekadašnjih jugoslovenskih republika", rekao je Dačić.

Navodeći da je Srbija od početka pružala punu podršku Sarajevskom procesu i Regionalnom stambenom programu koji je njegov deo, Dačić je rekao da je Srbija stalno težila unapredjenju položaja izbeglica i zaštiti njihovih prava.

"Iskustvo nam je pokazalo da pružanje pomoći žrtvama rata i progona, dugoročno gledano, podstiče prosperitet novih naraštaja i stabilnost u svim sferama društva. Verujem da će to biti slučaj i ovde u Prokuplju", rekao je šef srpske diplomatije.

Dačić je rekao da je u okviru Regionalnog stambenog projetka učestvovao na polaganju kamena temeljaca za izgradnju 40 stanova za izbeglice iz BiH i Hrvatske u Sremskoj Mitrovici i 20 stanova u Kruševcu.

U okviru programa uručeno je i 49 ugovora za izgradnju montažnih kuća za izbeglice u Beogradu, a uskoro će početi i izgradnja 20 stanova u Paraćinu.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica u regionu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.