Film o bezbrižnom životu devojčice sa sela

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Jul.2023, 13:27

Film o bezbrižnom životu devojčice sa sela

Film klub Prokuplje u koprodukciji sa Cinnamon filmom iz Beograda, započeo je snimanje prvog dugometražnog igranog filma u Prokuplju. Trenutno se snimaju kadrovi u selu Glasovik kod Žitnog Potoka, a od sredine naredne nedelje počeće snimanje i u Prokuplju.

-Posle par godina priprema, počeli smo da snimamo dugo najavljivani film. Zadovoljstvo je veće, jer smo uspeli da to radimo po najvišim filmskim standardima, što ova priča i zaslužuje, istakao je reditelj >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i producent Žikica Jovanović.

On je najavio da će publika u Srbiji, ali i svetu imati priliku da vidi jednu toplu ljudsku priču o devojčici koja vodi skroman, ali radostan život na selu sa svojom bakom. -Ipak, pored bezbrižnosti njenog detinjstva, ona je prinuđena na novo poglavlje u svom životu – pohađanje škole u gradu, što donosi brojne promene u njenoj svakodnevici. Devojčicu Vasiliju igra Anđelija Filipović, njena baka je Sonja Jauković, učiteljica sa sela Tamara Aleksić, učiteljica iz grada Marina Vodeničar, majka Kalina Kovačević, dok Tamarinog muža igra Zlatan Vidović, istakao je Jovanović.

Režiju i produkciju ovog filma potpisuju Žikica Jovanović, Ivica Vidanović i Vlastimir Stevanović. Scenario je pisala Srbijanka Stanković, po ideji Karmen Jovanović, a tekst je doradio dramaturg Bogdan Španjević. Direktor fotografije je Filip Stojanović, scenograf Nevena Marković, a kostimograf Margareta Marinković.

Projekat je podržao Filmski centar Srbije, Grad Prokuplje, ali i brojni sponzori i ljubitelji filma.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.