Devet seoskih kuća na području Prokuplja dobilo nove stanare 

Izvor: JužneVesti.com, 13.Dec.2023, 17:34

Devet seoskih kuća na području Prokuplja dobilo nove stanare 

Seoske kuće sa okućnicom smeštene u prokupačkim selima Mikulovac, Merovac, Donja Konjuša, Ćukovac, Pločnik, Donja Rečica, Mala Plana, Mađare i Beloljin od ove godine imaju nove vlasnike. Ukupno devet porodica sa teritorije Prokuplja konkurisalo je i dobilo kuće na selu u 2023. godini zahvaljujući podršci Ministarstva za brigu o selu, koje je u proseku izdvajalo oko milion dinara po kući.

Novi stanovnici dobili su priliku da žive i rade na seoskom području i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << doprinesu oživljavanju ruralnih sredina, osnivajući svoje porodice.

Ministarstvo je odobrilo sredstva za kupovinu kuća, dok je lokalna samouprava aktivno doprinela realizaciji ovog projekta. Očekujemo da će i u narednoj godini biti pružena prilika još većem broju mladih koji su zainteresovani za život na selu da dobiju svoj dom sa okućnicom - kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Novi konkurs biće, kažu, raspisan u februaru 2024. godine i to je nova šansa svima koji žele da iskoriste subvencije ministarstva i pronađu odgovarajući smeštaj, pod uslovom da ispunjavaju konkursne kriterijume, a kao jedan od uslova za kupovinu kuće je i da je ona legalizovana.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.