DS:Dokaz da je proces bio politički

Izvor: B92, 23.Mar.2015, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS:Dokaz da je proces bio politički

DS zatražila je da se pokrene postupak protiv onih koji su, "koristeći politički uticaj za obračun sa neistomišljenicima", Bobanu Lepojeviću naneli štetu.

DS u saopštenju navodi da je funkcioner DS Lepojević 2013. godine prvostepeno osuđen na dve godine zatvora, jer je navodno oštetio fabriku dok je bio generalni direktor od 2002. do 2008. godine, da je kasnije Apelacioni sud ukinuo prvobitnu presudu, a oslobađajuću presudu potvrdilo i Sudsko veće Višeg suda u Prokuplju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Lepojević je, ističu demokrate, dve godine nosio etiketu "kriminalca" koju su mu zalepili naprednjaci i upitali i "da li će lažni moralisti odgovarati za klevetu i pritisak na sud koji je sve vreme vršen".

Kako se navodi, Lepojević je na sudu izjavio da nije kriv i da ceo proces doživljava kao politički motivisan i isceniran, što se, tvrde demokrate, danas pokazalo kao jedina i prava istina.

"U jeku orkestrirane kampanje koju je Srpska napredna stranka sprovodila protiv 75 funkcionera Demokratske stranke širom Srbije, u julu 2013. godine na meti napada našao se i Boban Lepojević, predsednik Okružnog odbora Demokratske stranke", navodi DS.

Apelacioni sud je, tvrdi DS, ukinuo prvobitnu presudu kojom je Lepojević osuđen na dve godine zatvora, a oslobađajuću presudu potvrdilo je i Sudsko veće Višeg suda u Prokuplju.

U obrazloženju Sudskog veća, kako se dodaje, stoji da je Lepojević oslobođen zbog "nepostojanja krivičnog dela za koje je optužen".

U DS navode da su zadovoljni presudom, ali i da smatraju da time slučaj nije završen, jer treba da se "pokrene postupak protiv onih koji su porodici Lepojević naneli moralnu štetu, koristeći politički uticaj i zloupotrebljavajući borbu protiv korupcije i kriminala za obračun sa političkim neistomišljenicima".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Politički progon neistomišljenika

Izvor: Akter, 23.Mar.2015

Viši sud: Ne postoji krivično delo zа koje je optužen funkcioner DS-а..U jeku orkestrirаne kаmpаnje koju je Srpskа nаprednа strаnkа vršilа protiv 75 funkcionerа Demokrаtske strаnke širom Srbije, u julu 2013. godine nа meti nаpаdа nаšаo se i Bobаn Lepojević, predsednik Okružnog...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.