DOSTA JE NESREĆE U TOJ KUĆI, OTAC MU SE UBIO PRE 14 GODINA Jezivi detalji tragedije kod Prokuplja: Unuk sekirom usmrtio dedu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2023, 09:09

"DOSTA JE NESREĆE U TOJ KUĆI, OTAC MU SE UBIO PRE 14 GODINA" Jezivi detalji tragedije kod Prokuplja: Unuk sekirom usmrtio dedu

Deda je sam živeo sa svojim unukom koji nije imao porodicu, ali je imao problema sa alkoholom i drogama. Dedin sin, a otac mladića se 2009. godine ubio, baš u ovoj kući.

U porodičnoj kući u selu Berilje kod Prokuplja muškarac sekirom je ubio svog dedu (80) sa kojim je živeo.

On je nasrnuo na starca u sredu oko 22 časa i naneo mu višestruke povrede posebno glavi i gornjem delu tela, od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nesrećni starac odmah preminuo.

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, osumnjičeni je uhapšen i određena mu je mera policijskog zadržavanja do 48 sati, zbog krivičnog dela teško ubistvo i ugrožavanje sigurnosti.

Sumnja se da je on napao i svog tridesetčetvorogodišnjeg komšiju, kojem je pretio da će da ga ubije, jer je naišao kada je on ubio dedu.

Mladić je ušao u sobu u kojoj je bio deda. Prethodno je sekirom polomio i isekao jelke u dvorištu, kao i plastičnu stolicu koja je stajala kraj bunara.

Svedoci kažu, da je mlatarao sekirom i na samom putu i zaustavljao vozila koja su prolazila. Ipak, na kraju je ušao u kuću u dedinu sobu i tupim delom sekire mu zadao više udaraca, najviše u glavu.

- Bilo je strašno, deda je do pola bio go, sav isečen sekirom, a glava je smrskana - pričaju komšije koje čitavu noć nisu spavali.

Oni dodaju da se iz kuće čula buka i vriska, te je komšija krenuo ka kući da vidi o čemu je reč. Kada je prišao, unuk je već izlazio. Tada je osumnjičeni rekao komšiji da je dedu zatekao mrtvog, a onda počeo da viče.

Deda je sam živeo sa svojim unukom koji nije imao porodicu, ali je imao problema sa alkoholom i drogama. Dedin sin, a otac mladića se 2009. godine ubio, baš u ovoj kući.

Popio je smrtonosnu dozu esencije i od tada njih dvojica žive sami. Majka osumnjičenog se preudala i živi u inostranstvu, te mu šalje novac. Ipak i deda mu je davao svoju penziju, jer unuk ništa nije radio.

- Mnogo se navukao na drogu poslednjih godina. Deda je mršav starac, nema četrdeset kila, unuk je krupan. Mogao je da radi sa njim šta god je hteo. Dosta je nesreće u toj kući, a znamo da je i ranije umeo da bude nasilan, baš kada mu nedostaje droga - pričaju stanovnici ovog sela, koje je ono što se dogodilo zateklo i šokiralo.

Za sada se ne zna razlog ovog svirepog zločina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.