Čeka se nalaz obdukcije za pacijenta iz saniteta koji se zapalio kod Prokuplja

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2022, 17:09

Čeka se nalaz obdukcije za pacijenta iz saniteta koji se zapalio kod Prokuplja

Pacijent prokupačke Opšte bolnice iz saniteta koji se zapalio tokom transporta ka niškom Kliničkom centru je primljen u jako teškom stanju i preminuo je i pored svih pokušaja reanimacije, a kako kažu u UKC, naložena je obdukcija, nakon čega će se znati tačan uzrok smrti 35-godišnjaka iz okoline Žitorađe. Porodica tvrdi da je on 40 minuta bio na hladnoći dok su čekali drugo vozilo, najavljujući žalbu Zdravstvenoj inspekciji jer sumnjaju i u to kako je lečen.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << UKC Niš kažu da je pacijent D. M. primljen u teškom opštem zdravstvenom stanu i da su lekari bezuspešno pokušali da mu spasu život.

Na žalost, i pored svih pokušaja reanimacije, on je preminuo. Naložena je obdukcija nakon čega će se znati tačan uzrok smrti – rekli su u UKC Niš.

Porodica preminulog kaže da je D. M. u prokupačku Bolnicu primljen u četvrtak, 20. januara, zbog stomačnih problema, a da je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja u nedelju ujutru transportovan za Niš.

Nakon što se zapalio sanitet pacijent je skoro 40 minuta čekao drugo vozilo. Bilo je hladno, sve vreme je bio napolju i smatramo da je moglo mnogo brže da se reaguje i da stigne druga ekipa koja bi ga prevezla u UKC - tvrdi rođaka preminulog.

Kažu i da sumnjaju u to kako je lečen u prokupačkoj bolnici i da će se zato žaliti Zdravstvenoj inspekciji.

Direktrorka Bolnice u Prokuplju Snježana Arsić kaže za Južne vesti da je upoznata sa slučajem i ističe da je ispoštovan protokol lečenja, te da se nije moglo uticati na činjenicu da se sanitet zapalio tokom vožnje, naročito ako se zapalio sanitet koji je, kako kaže, pre samo nekoliko dana prošao kompletan servis u ovlašćenom servisu.

Pacijent je već bio u teškom zdravstvenom stanju. Sanitet kojim je transportovan je nov, star 4 godine i nadležne službe će utvrditi šta je uzrok paljenja. Pre samo nekoliko dana vozilo je prošlo kompletan servis i ovo je bila prva vožnja nakon toga. Ne znam šta se tačno desilo, ali po priči vozača vatra je odjednom buknula i samo zahvaljujući njegovoj prisebnosti, ali i medicinske ekipe koja je bila u pratnji, izbegnuta je veća tragedija, jer je pacijent evakuisan iz vozila na vreme, kao i boce sa kiseonikom, da ne bi došlo do eksplozije - kaže Arsić.

Dodaje da je odmah po obaveštenju o nezgodi organizovano drugo vozilo i da ona ne zna koliko je vremena prošlo, ali da je sve urađeno u najkraćem mogućem roku, s obzirom na okolnosti.

Podsetimo, sanitet prokupačke Opšte bolnice potpuno je izgoreo u nedelju ujutru nakon što se tokom transpotra pacijenta ka niškom Univerzitetskom kliničkom centru zapalio tokom vožnje.

Nezgoda se dogodila na samo nekoliko kilometara od Prokuplja u pravcu Niša, kod sela Jugbogdanovac.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.