Akademik Matija Bećković podržao Veče guslara u Prokuplju

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Dec.2022, 17:02

Akademik Matija Bećković podržao "Veče guslara" u Prokuplju

U prepunoj sali prokupačkog Doma kulture, u organizaciji Guslarskog društva „Toplički Gvozdeni puk“, održano je veče guslara, čuvara srpske istorije, kulture i tradicije.

Guslarsko veče održano je povodom 110. godina od početka Balkanskih ratova, u čast svih srpskih junaka, a kako ističe organizator ove manifestacije, predsednik Guslarskog društva „Toplički Gvozdeni puk“, Vladan Radulović,  okupljanje guslara je prilika da pokažemo zahvalnost i poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << prema našim precima koji su nam izvojevali slobodu.

-Veoma smo zadovoljni kako je proteklo guslarsko veče u Prokuplju, a najveća čast je što nas je tom prilikom svojim gostovanjem udostojio akademik Matija Bećković.

Publika je Bećkovića dočekala ogromnim aplauzom na nogama, a on je tada izjavio da se oseća malim i nedostojnim pred velikim topličkim junacima, pred Topličanima koji neguju i čuvaju od zaborava svoju istoriju i tradiciju.

Na guslarskoj večeri nastupili su poznati guslari, Petar Šišović, Batrić Jokanović, Slavko Aleksić, Nikola Mojslilović, Jakša Jakšić, Milan Doderović, Miljan Toković i Boško Vujačić. Nastupili su i gajdaši iz Vojvodine, Hor „Sveti Prokopije“ i članovi KUD „Abrašević“.

Guslarsko društvo „Toplički Gvozdeni puk“ se ovom prilikom zahvaljuje svim učesnicima ove manifestacije, akademiku Matiji Bećkoviću, donatorima,  predstavnicima Grada Prokuplja, Dejanu Laziću i Nikoli Koprivici, kao i brojnoj prokupačkoj publici.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.