Smiljanić: Pregovori sa Telekomom Autrija su loši

Izvor: Blic, 29.Mar.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smiljanić: Pregovori sa "Telekomom Autrija" su loši

Bivša ministarka telekomunikacija Aleksandra Smiljanić ocenila je danas da dalji pregovori sa "Telekomom Austrij"a vode ka prodaji" Telekoma Srbij"a i dodala da Vlada nema pravo da austrijskoj kompaniji da rok od 15 dana da poboljša ponudu. Isto smatra i ekonomista Milan Kovačević koji ističe da rokom od 15 dana Vlada samo kupuje vreme kako bi smislila šta dalje da radi.

- Ponuda "Telekoma Austrija" je izuzetno loša i neozbiljna i pokazuje da ova firma ne bi bila dobar vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Telekoma". Oni su ponudili nekoliko puta nižu cenu od vrednosti Telekoma, i duplo manje investicije u budućnosti. Tako da dalji pregovori nemaju nikakvog smisla - rekla je Smiljanićeva.

Ona je kazala da se odlukom da austrijskoj kompaniji da rok do 15 dana da poboljša ponudu ne može ništa dobiti, "jer ovaj potez vodi ka prodaji Telekoma koja će imati pogubne posledice po ekonomiju Srbije".

- Vladi je bitno da proda "Telekom" zbog budžetskog deficita i njegovog finansiranja. Ovo je dovršetak nespretnog pokušaja da se proda Telekom. Nije uobičajno da se kompaniji koja se jedina javila na tender i koja nije zadovoljila osnovne uslove nude pregovori - rekao je Kovačević.

On je dodao da bi, i ako bi se došlo do poboljšanja ponude na nivo koji traži Vlada, to bila krupna greška, jer bi svi drugi eventualni ponjuđači bili izigrani.

Vlada: Ponuda "Telekoma Austija" nepotpuna

Vlada Srbije zatražila je od Telekoma Austrija da poveća ponuđenu cenu za kupovinu 51 odsto Telekoma Srbije, kako bi odgovarala uslovima tendera. Vlada je ocenila da je ponuda nepotpuna, odnosno da finansijski deo ponude ne odgovara uslovima propisanim tenderom. Vlada Srbije odredila je da je minimalna cena za 51 odsto akcija Telekom Srbija 1,4 milijarde evra. Telekom Austrija ponudio je 950 miliona evra za akcije i 450 miliona evra za investicije, što nije u skladu sa finansijskim uslovima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada kupuje vreme

Izvor: Beta, 29.Mar.2011

BEOGRAD, 29. marta 2011. (Beta) - Ekonomista Milan Kovačević izjavio je u utorak da vlada odlukom da Telekomu Austrija da rok od 15 dana da poboljša ponudu za Telekom Srbija kupuje vreme kako bi smislila šta dalje da radi..."Vladi je bitno da proda Telekom zbog budžetskog deficita i njegovog finansiranja....

Nastavak na Beta...

SMILJANIĆEVA: PREGOVORI VODE KA LOŠOJ PRODAJI TELEKOMA

Izvor: Kurir, 29.Mar.2011

BEOGRAD - Bivša ministarka telekomunikacija Aleksandra Smiljanić ocenila je danas da dalji pregovori sa Telekomom Austrija vode ka prodaji Telekoma Srbija i dodala da vlada nema pravo da austrijskoj kompaniji da rok od 15 dana da poboljša ponudu..."Ponuda Telekoma Austrija je izuzetno loša i neozbiljna,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.