Od danas skuplja telefonska pretplata

Izvor: Blic, 31.Okt.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas skuplja telefonska pretplata

Mesečna telefonska pretplata od danas je skuplja. Umesto dosadašnjih 88,20 dinara, pretplata od novembra iznosi 230 dinara, dok će impulsi biti skuplji od naredne godine.



Republička agencija za telekomunikacije (RATEL) odobrila je 14. oktobra "Telekomu Srbija" da poveća cenu telefonske pretplate na 195 dinara, bez PDV-a. Istovremeno, odobreno je i poskupljenje telefonskih impulsa sa 30 para na 60,74 pare, bez PDV-a, od 1. decembra. Međutim, Vlada Srbije je, u sklopu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mera za ublažavanje efekata finansijske krize, predložila da cena impulsa postepeno bude povećavana od 1. januara 2009.

RATEL je tada naveo da visina mesečne pretplate za telefonski priključak, kao i cena jednog telefonskog impulsa za korisnike fiksne telefonije, i dalje ostaju najniže u regionu.

Prema analizi stručnih službi RATEL-a, očekuje se da će rezultat poskupljenja pretplate i impulsa biti prosečno povećanje mesečnih računa rezidencijalnih korisnika za oko 45 odsto i prosečno smanjenje mesečnih računa poslovnih korisnika za oko 20 odsto.

Prosečni iznos telefonskog računa bio je u prošloj godini 928,88 dinara, što je činilo 2,69 odsto izdatka u prosečnoj zaradi.

Na kraju prošle godine broj pretplatnika fiksne telefonije u Srbiji bio je 2,85 miliona, a prihod od telefonskih usluga u toj oblasti 414,1 miliona evra, dok su investicije iznosile 165,9 miliona.

U strukturi prihoda od fiksnih telefonskih usluga, 76 odsto činio je prihod od ostvarenog saobraćaja, 10 odsto prihod od telefonske pretplate, sedam odsto prihod od zakupa vodova, četiri odsto prihod od takse za priključak i tri odsto prihod od interkonekcije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od novembra pretplata za telefon 230 dinara

Izvor: EMportal, 30.Okt.2008, 16:37

Pretplata za telefonski priključak od novembra će poskupeti za 2,6 puta na 230 dinara sa porezom na dodatu vrednost (PDV), a cene razgovora poskupeće naredne godine, rečeno je u Telekomu.

Nastavak na EMportal...

Skuplja telefonska pretplata

Izvor: B92, 31.Okt.2008

Beograd -- Pretplata za telefonski priključak od sutra će poskupeti za 2,6 puta na 230 dinara sa porezom na dodatu vrednost, a cene razgovora poskupeće naredne godine..."Cene u fiksnoj telefoniji nisu se menjale tri godine i niže su do deset puta od cena u regionu, a telefoniranje će i nakon poskupljenja...

Nastavak na B92...

Od novembra skuplja pretplata za telefon

Izvor: RTS, 31.Okt.2008

Mesečna pretplata za telefonski priključak od 1. novembra će poskupeti na 230 dinara sa porezom na dodatu vrednost, a cene razgovora poskupeće naredne godine, rečeno je u Telekomu Srbije. .Republička agencija za telekomunikacije (RATEL) odobrila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.