DSS i Nova Srbija protiv prodaje Telekoma

Izvor: Blic, 24.Okt.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i Nova Srbija protiv prodaje Telekoma

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović ocenio je danas da država ne treba da prodaje Telekom jer je to preduzeće strateški važan resurs za razvoj infrastrukture i privrede u Srbiji.

"Telekomunikacije su industrija budućnosti, a očuvanjem telekomunikacija u svom vlasništvu države čuvaju svoju ekonomsku budućnost", naveo je Popović u izjavi dostavljenoj medijima.

On je obrazložio da su zato danas u mnogim zemljama u Evropi, kao što su Belgija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Italija, Švedska, Švajcarska, Norveška, Finska, Slovenija, glavni telekomunikacioni operatori u većinskom vlasništvu države.

Uspešno preduzeće kao što je Telekom ne treba prodavati, nego ga treba dalje razvijati, a prodaja Telekoma neće popraviti loše stanje u Srbiji za koje je, kako je ocenio Popović, kriva aktuelna vlast.

I direktor Nove Srbije (NS) Borislav Borović upozorio je danas potencijalne kupce Telekoma da rizikuju reviziju, pa i poništenje ugovora o kupoprodaji, ukoliko opozicija dođe na vlast.

Promenom vlasti u Srbiji, napomenuo je Borović u pisanoj izjavi, ta procedura će sigurno biti pokrenuta, jer se radi o dokazano štetnom poslu po državu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.