Odbila ozbiljnu ponudu iz SAD, snove ostvarila u Srbiji

Izvor: B92, 02.Jan.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbila ozbiljnu ponudu iz SAD, snove ostvarila u Srbiji

Beograđanka Dolika Vasović (25) studije medicine završila je sa prosečnom ocenom 9,93 i u junu 2018. godine dobila posao na Klinici za očne bolesti KCS.

Šest meseci kasnije kaže da je zadovoljna uslovima rada, da ima mogućost da uči od najboljih oftalmologa u našoj zemlji, ne planira da ode u inostranstvo, već svoju budućnost vidi u Srbiji.

Za oftalmologiju se zainteresovala pri kraju fakulteta i znala je da će to biti njen budući poziv.

Još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao student bila je na razmeni u Švedskoj i Nemačkoj, a zatim je stigla i ozbiljna ponuda da ode u SAD, tamo nostrifikuje diplomu i počne da radi.

"Želela sam oftalmologiju, pre svega, a nisam bila sigurna da ću je tamo dobiti. To je bio jedan od razloga zašto nisam otišla. Drugi razlog je i to što sam želela prvo da pokušam u svojoj zemlji", pojasnila je ona.

Dolika je jedna od 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta koji su na inicijativu Ministarstva zdravlja u junu 2018. godine dobili posao u državnim zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Krajem decembra još 60 mladih medicinara sa najboljim prosekom ocena dobilo je ugovore o radu i ta praksa će se nastaviti i ubuduće, na svakih šest meseci.

Dolika je po završetku srednje škole odlučila da upiše medicinu i nastavi porodičnu tradiciju, iako su je roditelji zamišljali u nekim drugim profesionalnim vodama: otac je, kaže, želeo da upiše ETF, a majka - neki umetnički fakultet.

"Mama i tata su znali kako je teško završiti medicinu i želeli su da se bavim nekim drugim stvarima. Na njihovu žalost, a na moju sreću, ja sam odlučila da na kraju upišem medicinu", priča mlada lekarka Vasović za Tanjug.

Po završetku osnovnih i master studija upisala je doktorat i dobila volontersku specijalizaciju iz oftalmologije. Onda je u junu usledio poziv o kome mašta i sanja svaki mladi lekar. Sto najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta, a medju njima i Dolika Vasović, posao je dobilo u zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

"Nisam očekivala da ću dobiti posao, jer je Klinika za očne bolesti mesto o kome svi mi koji volimo oftalmologiju maštamo. KCS je tercijarna ustanova, najreferentnija u našoj zemlji i svi mi koji studiramo u Beogradu želimo da se tu zaposlimo jednog dana", priča ona.

Šest meseci kasnije, kaže da joj se ispunio san, da ima priliku da uči od najboljih stručnjaka koji rade na Klinici za očne bolesti. "Svi moji snovi sada su u potpunosti ispunjeni. Ja sam zadovoljna Klinikom gde radim i prilika koja je meni ukazana je nešto što se ne ukazuje tako često, toga sam svesna", naglasila je ona.

Zadovoljna je trenutnom pozicijom i ne planira da napušta zemlju i ide u inostranstvo da radi. "Odlaziću u inostranstvo ali samo na usavršavanje i truditi se da prenesem nova znanja koja mi ovde nemamo, kako bismo dalje nastavili da pružamo vrhunsku uslugu", zaključila je ona.
Pogledaj vesti o: Posao u inostranstvu

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prelepa Beograđanka odbila ponudu iz SAD, živi svoj san u Srbiji i ne želi da ode

Izvor: Luftika.rs, 02.Jan.2019

Beograđanka Dolika Vasović (25) studije medicine završila je sa prosečnom ocenom 9,93 i u junu 2018. godine dobila posao na Klinici za očne bolesti KCS.. Fakultet je završila skoro sa svim desetkama, dobila je samo jednu devetku i to na prvoj godini iz predmeta – Anatomija. Kroz smeh kaže da...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.