Poplavljen deo Prokuplja, voda stigla i do groblja [foto]

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jun.2023, 13:52

Poplavljen deo Prokuplja, voda stigla i do groblja [foto]

Deo naselja Garić, teniski tereni, bazen i bunari za snabdevanje dela grada vodom poplavljeni su, voda je probila u podrume i kuće građana Prokuplja, a jedan deo ovog grada nema vodu. Voda, kako javlja novinar Južnih vesti sa terena, stiže i do groblja u Prokuplju, a na više lokacija su džakovi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << peska i rizle.

foto: Ljubiša Mitić Zbog kiše koja pada gotovo cele noći Toplica je bila na maksimumu na mernom mestu Pepeljeva još jutros u 4 sata kada je dostigla kotu od 356 cm. U ovom gradu na snazi je vanredna situacija, a voda nastavlja da probija bedeme, kaže novinar Južnih vesti Ljubiša Mitić.

U kućama koje su u priobalju voda je poplavila podrume, a u nekim delovima grada ušla je i u prostorije. Poplava je u delu naselja Garić. Teniski tereni, bazen i bunari za snabdevanje dela grada vodom su poplavljeni - javlja Mitić.

Deo Prokuplja je zbog toga bez vode.

U naselju Draganja, par kilometara od Prokuplja, voda je probila bedem i potopila niže spratove pojedinih kuća, podrume, šupe i poljoprivrednu mehanizaciju - dodaje Mitić.

Voda je probila bedem i poplavila i deo Liparske ulice, a na nekoliko lokacija je postavljeno preko 1.500 džakova peska i oko 15 kamiona rizle.

Nakon što je jutros oko 4 sata reka Toplica dostigla pik na 356 cm u mernom mestu Pepeljevac kod Kuršumlije, nivo je poceo da opada i spao za nešto više od pola metra.

Međutim, jutros posle 9 sati Toplica je ponovo krenula da raste i trenutno je, prema poslednjem merenju u 12 sati, na 337 cm.

foto: Ljubiša Mitić

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.