Najmanje sedam žrtava u poplavama na jugozapadu Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2022, 11:53

Najmanje sedam žrtava u poplavama na jugozapadu Kine

Najmanje sedam osoba izgubilo je život u bujičnim poplavama nakon obilnih kiša na jugozapadu Kine, saopštile su danas vlasti.

Najteže su pogođeni gradovi Pengdžou i Čengdu u provinciji Sečuan, gde je stanovništvo požurilo da se evakuiše, prenosi AP.

Tri osobe su povređene i hospitalizovane.

Helikopteri spasilačkih službi nadleću ovu oblast u potrazi za ugroženima.

Poplave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su pogodile i grad Sining na severozapadu zemlje, ali nema izveštaja o žrtvama.

Sa druge strane, na jugu Kine beleže se rekordno visoke temperature koje premašuju 40 stepeni Celzijusa, uključujući i Šangaj.

Jak zemljotres pogodio kinesku pokrajinu

Zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio je danas kinesku pokrajinu Ćingaj, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC). Potres je bio na dubini od dva kilometara, preneo je Rojters. Zasad nema podataka o materijalnoj šteti ili povređenima. Ćingaj je pokrajina koja se nalazi na severozapadu Kine, četvrta po veličini u toj zemlji, ali je među najslabije naseljenima, pošto se nalazi na 28. mestu od 31 pokrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.