Guterres traži masovnu pomoć Pakistanu pogođenom poplavama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Sep.2022, 13:02

Guterres traži masovnu pomoć Pakistanu pogođenom poplavama

Glavni sekretar Ujeninjenih naroda Antonio Guterres izjavio je da svijet duguje osiromašenom Pakistanu "ogromnu" pomoć u oporavku od razornih poplava. Objasnio je to činjenicom da su druge nacije više pridonijele klimatskim promjenama za koje vjeruje da su izazvale potop u Pakistanu. Monsuni i poplave protoklih su mjeseci usmrtile 1.391 osobu i pogodili 3,3 miliona ljudi. Pola miliona stanovnika Pakistana ostalo je bez domova. "Počeli su pristizati avioni sa pomoći iz...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Gutereš pozvao svet da pomogne poplavljenom Pakistanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2022

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas u Islamabadu da svet duguje siromašnom Pakistanu "ogromnu" pomoć za oporavak od obilnih višemesečnih poplava jer su druge zemlje više doprinele klimatskim promenama koje su, kako je naveo, izazvale poplave.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.