Izvor: JUGpress.com, 29.Apr.2021, 15:04

Grad pomaže poljoprivredna gazdinstva i stanovništvo ugroženo poplavama

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima obišao je Zlatokop, koje je, u januaru, usled velikih padavina, najviše stradalo od poplava.

Gradonačelnik je podsetio da je lokalna samouprava odmah reagovala i preduzela neophodne mere u cilju pomoći ugroženim domaćinstvima.

„Grad je finansijski pomogao 20 domaćinstava, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << s tim što nisu svi dobili isti iznos, već u zavisnosti od štete koja je nastala usled poplave. U tu svrhu iz budžeta grada izdvojena su sredstva u visini od blizu milion i po dinara. Novčanu pomoć je grad odmah isplatio ugroženim domaćinstvima, kako bi mogli da saniraju deo štete izazvane poplavama i imaju elementarne uslove za život“.

Milenković je dodao da su u razgovoru sa poljoprivrednim stručnjacima došli smo do saznanja da je poplavljeno zemljište kontaminirano i da bi trebalo izvršiti dekontaminaciju.

„Zato smo sada vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava uručili mikrobiološki preparat UNI – MAX, u iznosu od 50 kg po domaćinstvu. Grad Vranje obezbedio je 25 tona ovog preparata koji će, osim meštana Zlatokopa, dobiti i registrovana poljoprivredna gazdinstva na katrastarskim opštinama Pavlovac, Donje Trebešinje, Donji Neradovac i Ribince, i to na površini od 260 hektara. Za nabavku ovog preparata iz budžeta grada izdvojeno je milion dinara“, kazao je gradonačelnik.

Podsetio je da će preko Кancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije 41 domaćinstvo koje je ispunilo propisane kriterijume dobiti dodatnu novčanu pomoć.

Nakon sprovođenja postupka, verifikacije i izrade rešenja, isplata novčano – solidarne pomoći vršiće se na tekući račun podnosilaca zahteva.

Gradonačelnik Milenković sa saradnicima obišao je i nekoliko domaćinstava. U razgovoru sa meštanima istakao je da je u Zlatokopu prioritet rešavanje kanalizacione mreže i najavio početak radova tokom leta.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.