(FOTO/VIDEO) Nevreme u Kosjeriću napravilo HAOS: Sela ODSEČENA OD SVETA, njive i livade POD VODOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2018, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO/VIDEO) Nevreme u Kosjeriću napravilo HAOS: Sela ODSEČENA OD SVETA, njive i livade POD VODOM

Poplavljeni su i podrumi 20 kuća i nekoliko zgrada

Ekipe Komunalnog preduzeća iz Kosjerića jutros su nastavile sa saniranjem posledica jučerašnjeg nevremena koje je pogodilo ovaj gradić i okolinu.

Pročitajte i:

Najteža situacija je u selima Brajković i Galovići gde je bujica izazvana obimnim padavinama odnela puteve, te se ovim selima trenutno može prići samo traktorima i terenskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vozilima. Štetu na putevima pretrpeli su i Tubići i Cikote. U ovim selima poplavile su livade, povrtnjaci i zasadi pod pšenicom.

Tolika kiša se za sat vremena sručila na Kosjerić da su centrom grada tekle reke. Poplavljeni su podrumi 20 kuća i nekoliko zgrada, a voda je prodrla i u fabrički krug i prostorije Cementare "Titan".

- Radnici Komunalnog preduzeća pokušavaju koliko - toliko da saniraju puteve u ugroženim selima, a u samom gradi čiste ogromne nanose mulja koji su prekrili ulice. Još nemamo okvirnu procenu šteta, ali nesumnjivo da će biti velika - kaže  predsednik opštine Žarko Đokić.

U Kosjeriću strahuju od novih padavina, koje bi mogle da izazovu nove glavobolje u centru grada. Nanos koji je donela voda zapuštio je kanalizacione odvode, koji još uvek nisu pročišćeni, pa usled novih kiša preti opasnost od izlivanja kišne i fekalne kanalizacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.