Beograd dobija novi sistem za upozoravanje na poplave

Izvor: B92, 26.Jun.2020, 18:52

Beograd dobija novi sistem za upozoravanje na poplave

Beograd -- Beograd će remontovati i modernizovati sistem za upozoravanje na poplave.

Maja 2014. grad je pretrpeo štetu od poplava, što je podstaklo vlasti da u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNPD) povećaju otpornost na prirodne katastrofe, navodi magazin "Meteorolodžikal tehnolodži internešenal".

Konzorcijum koji čine italijanska firma CAE i srpska organizacija, pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na tenderu za isporuku instrumenata za projekat.

Oni će obuhvatiti 34 samostalne stanice za merenje kiše (od kojih će sedam biti opremljene grejačima), 22 hidrometrijske stanice i 3 UHF repetitora.

Samostalne stanice za merenje kiše sastojaće se od CAE-ovih PG4i sistema koji su opremljeni integrisanim sistemima za prikupljanje podataka i 3G modulima.

Grejne stanice za merenje kiše imaće CAE-ove PG2R merače, koji su u potpunosti na solarni pogon.

Konzorcijum će, takođe, obavljati instaliranje, pokretanje, kalibraciju i ispitivanja, kao i usluge integracije sa postojećim podacima koji pripadaju Hidrometeorološkom zavodu Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.