Vuka Draškovića iseljavaju za doček srpske Nove godine

Izvor: Večernje novosti, 11.Jan.2018, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuka Draškovića iseljavaju za doček srpske Nove godine

Izvršitelji za 13. januar zakazali prinudnu selidbu Srpskog pokreta obnove. SPO uložio žalbu i traži odlaganje. Novi vlasnik objekta preduzeće "Lili" SRPSKI pokret obnove, posle više od dve decenije moraće da se iseli iz prostorija u Knez Mihailovoj 48, u srcu Beograda. Kako "Novosti" saznaju, sudski izvršitelji zakazali su iseljenje za 13. januar, na šta je SPO uložio žalbu, koja može i ne mora da odloži izvršenje. Novi vlasnik zgrade je preduzeće "Lili" narodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << poslanika Mladena Grujića. Prema našim izvorima, jedna od najstarijih domaćih političkih partija trebalo bi da se preseli u zgradu u kojoj se nalazi izdavačka kuća "Srpska reč", u Ulici Vuka Karadžića. Međutim, u Agenciji za restituciju kažu, za "Novosti", da je i ovo zdanje traženo u postupku restitucije, a zahtev za povraćaj podnela je Zadužbina Nikole Spasića. O njemu bi trebalo da bude odlučeno tokom ove godine. Direktor SPO Aleksandar Cvetković kratko je za naš list potvrdio da je prinudno iseljenje zakazano za subotu: - Tražićemo odlaganje. Podneli smo žalbu Privrednom sudu. Postupak je u toku i zasada mogu samo to da vam kažem. Pročitajte još - Od Trampa stiglo pet pozivnica za molitveni doručak KUPILI IZ STEČAJA PRVOSTEPENO rešenje o povraćaju imovine u naturi Agencija za restituciju donela je 1. juna 2015. i ono je postalo pravosnažno 14. septembra 2016. Zgradu je od naslednika starih vlasnika kupilo trgovinsko preduzeće "Zvezda", koje je otišlo u stečaj, a novi vlasnik postao je stečajni poverilac, preduzeće "Lili".Zgrada u Knez Mihailovoj 48 prostirala se pre rata na dve parcele. Vlasništvo nad prvim delom imao je Dušan Tanasković, čiji su naslednici 2013. tražili povraćaj dedovine. Nad drugim delom vlasništvo su imali Milica Bogdanović i Vojislav i Milica Đorđević, koji, kako saznajemo, nisu imali naslednike. Dušan Tanasković je bio službenik preduzeća "Kola za spavanje" i nasledio je poslovni prostor od roditelja, potvrdila je svojevremeno Ljiljana Tanasković Čadež, jedna od naslednica i majka Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije. Prema njenim rečima, SPO je dobio taj prostor devedesetih godina prošlog veka na korišćenje od Skupštine grada, bez naknade. Lokal u prizemlju godinama je koristila knjižara "Plato", koja je, pak, prostor dobila od DIPOS-a. Još ranije tu se nalazio Britanski savet, a kada se iselio DIPOS nije vratio prostor Gradu. Cela zgrada ima oko 700 kvadrata plus dvorište. Manji deo na prvom spratu, kako nam je rečeno u SPO, nije vraćen u restituciji, ali prostor nije razgraničen, pa teško da ova stranka tu može da ostane.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Doček srpske nove godine

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvršitelji iseljavaju SPO iz prostorija u Beogradu

Izvor: Radio 021, 11.Jan.2018

Srpski pokret obnove posle više od dve decenije moraće da se iseli iz prostorija u Knez Mihailovoj 48 u Beogradu...Kako navode "Novosti", sudski izvršitelji zakazali su iseljenje za 13. januar, na šta je SPO uložio žalbu, koja može i ne mora da odloži izvršenje...Novi vlasnik zgrade je preduzeće...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.