Izvor: Vostok.rs, 03.Feb.2017, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pogažene sve garancije koje je Beograd dobio u Briselu

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su pogažene sve garancije koje je Beograd dobio u Briselu, ali je pozvao Srbe sa KiM da ostanu mirni, jer je cilj da se očuva mir i da se na propagandu Prištine reaguje isključivo istinom.

"Mi smo prihvatili sve što su nam oni predlagali, ali dovedeni smo da nešto ne prihvatimo, da bismo bili krivi za sve, da na jednu stvar kažemo ne, da bismo bili odgovorni za sve", rekao je Vučić u pauzi razgovora s političkim predstavnicima Srba sa KiM u Raški.

Strani ambasadori neće odlučivati o tome gde će i na koji način da nam budu smeštene jedinice, poručio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u pauzi razgovora s političkim predstavnicima Srba sa KiM.

"O tome neka odlučuju u svojoj zemiji, u Srbiji neka zaborave, makar ja platio svojom glavom, politički glavom, makar me ne bilo, neće to da rade u Srbiji, evo sad im kažem. Naučiću ih ja pameti sve, da znaju šta su njihova ovlašćenja", rekao je Vučić.

Upitan koji su to ambasadori, Vučić nije želeo da kaže o kojima je reč, ali i primetio da nikada u životu nije video da se neko tako ponaša.

"Ko ste vi da određujete da li će nam neko biti u Kragujevcu ili Kraljevu? Sa kojim pravom? Šta ste vi, ko ste vi da odlučujete u Srbiji o tome? Kao to je pretnja. To je pretnja?", upitao je Vučić.

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić rekao je da se Evropska unija jasno i otvoreno stavila na stranu albanske zajednice, upozorivši na to da su Srbi na Kosmetu zabrinuti za svoje porodice i živote.

On je uputio molbu premijeru da ih zaštiti jer su građani u bezizlaznoj situaciji.
TANJUG

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.