Tači:Važna odluka PS NATO za Kosovo

Izvor: B92, 06.Apr.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači:Važna odluka PS NATO za Kosovo

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači je pozdravio odluku Parlamentarne skupštine NATO da Skupština Kosova postane posmatrač u tom telu.

Tači je objavio na Fejsbuku da će ta odluka stupiti na snagu maja ove godine.

To je "Izuzetno značajna vest iz PS NATO. Opšti komitet je juče pozitivno glasao o zahtevu Kosova za status posmatrača u PS NATO. Krajem maja na sastanku u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Viljnusu se završavaju formalnosti i Skupština Kosova će imati status posmatrača u Parlamentarnoj skupštini NATO", napisao je Tači.

U subotu je, kako je za medije izjavio ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj, Parlamentarna skupština NATO odlučila da se Skupštini Kosova da staus posmatrača, dok je Rusija isključena iz tog tela zbog intervencije na Krimu.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači pozdravio odluku da Kosovo bude posmatrač u PS NATO

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Apr.2014

Premijer Kosova Hašim Tači je pozdravio odluku Parlamentarne skupštine (PS) NATO-a da Skupština Kosova postane posmatrač u tom tijelu. Tači je objavio na Facebooku da će ta odluka stupiti na snagu maja ove godine. Opšti komitet je juče pozitivno glasao o zahtjevu Kosova za status posmatrača...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kosovo posmatrač u NATO

Izvor: Danas, 07.Apr.2014, 01:21

Premijer Kosova Hašim Tači pozdravio je odluku Parlamentarne skupštine NATO da Skupština Kosova postane posmatrač u tom telu. Tači je objavio na Fejsbuku da će ta odluka stupiti na snagu maja ove godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.