Radna mesta za pripadnike Civilne zaštite

Izvor: Akter, 28.Mar.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna mesta za pripadnike Civilne zaštite

Institucije Kosova će na severu Kosova otvoriti 483 radna mesta za pripadnike Civilne zaštite, piše danas dnevni list "Koha ditore"

Vlada Kosova je sporazumom prihvatila da nikoga ne ostavi bez posla.

Pre dva dana u Briselu je potpisan sporazum o raspuštanju Civilne zaštite i integrisanja njenih pripadnika u kosovske institucije.

Uprkos izjavama visokih zvaničnika Srpske liste da nema takvog sporazuma, njegovo potpisivanje je juče tokom posete Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << potvrdila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Ministarka u Vladi Kosova zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je pre dva dana da je postignut dogovor o raspuštanju Civilne zaštite, formacije koja postoji u opštinama na severu Kosova nastanjenim većinskim srpskim stanovništvom.

Kako je bilo navedeno u saopštenju Vlade Kosova, dogovor koji su potpisali Beograd, Priština i EU, podrazumeva raspuštanje Civilne zaštite sa severa Kosova, i omogućava njenim pripadnicima da se integrišu u kosovske institucije.

Sporazum će se sprovesti do 1. septembra kada Civilna zaštita treba da bude u celosti raspuštena i njime se predvidja "zatvaranje svih objekata, kancelarija, skladišta koje je koristila ova struktura Srba u opštinama na severu Kosova", saopšteno je iz vlade.

Izvor blizak beogradskom Pregovračkom timu juče je za agenciju Beta rekao da dogovor o civilnoj zaštiti koja deluje na severu Kosova znači da nijedan čovek iz te organizacije neće ostati bez posla i zaduženja.

"Sporazum o civilnoj zaštiti koji su usaglasile radne grupe znači da neće biti nijednog čoveka manje na straži srpskih interesa na severu Kosova i Metohije i da će operativno jezgro ljudi koji su do sada radili poslove u okviru civilne zaštite nastaviti da to čine radeći iste poslove u okviru sektora za vanredne situacije i raznih drugih institucija na Kosovu i Metohiji", kazao je isti izvor za agenciju Beta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.