Odbor prihvatio ukidanje viza za nosioce diplomatsih pasoša

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor prihvatio ukidanje viza za nosioce diplomatsih pasoša

Skupštinski Odbor za spoljne poslove prihvatio je danas Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma Vlada Srbije i Gruzije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih pasoša i službenih vozila i predložio parlamentu da ga usvoji.

Kako je na sednici Odbora saopštio vršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova za konzularne poslove Dragan Momčilović odnosi Srbije sa Gruzijom nisu posebno razvijeni, te je donošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tog zakona korak da najpre nosioci diplomatskih pasoša, a kansije i privrednici, njih i poprave.

Dodao je da je što se tiče Gruzije problem sa Abhazijom i Južnom Osetijom i da je Ministarstvo spoljnih poslova procenilo da se u ovoj fazi ide samo na ukidanje vizne liberalizacije za nosioce diplomatskih pasoša.

Momčilović je naveo da je Ministarstvo novembra 2014. godine iniciralo i dovelo do kraja ideju da strani dzržavljani nosioci šengen, američkih i britanskih viza mogu da ulaze u Srbiju bez viza i da smo od tada na mesečnom nivou imali povećanje od 1.000 stranaca koji su dolazili po osnovu turizma i poslovnih aktivnosti u našu zemlju.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo je krenulo i ka jednostranom ukidanju viza od juna ove godine prema državama Bliskog istoka, poput Kuvajta, Emirata, Bahrenina i ostalih u tom regionu, zbog privrednih i delom turističkih aktivnosti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbija i Gruzija ukudaju vize

Izvor: Akter, 04.Sep.2015

Odbor Skupštine Srbije za spoljne poslove prihvatio je danas Sporazum vlada Srbije i Gruzije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih pasoša i službenih vozila..Pomoćnik ministra spoljnih poslova za konzularne poslove Dragan Momčilović rekao je na sednici odbora da je Ministarstvo procenilo da se...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.