Kragujevački taksisti zatražili ekonomski azil

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2015, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački taksisti zatražili ekonomski azil

Udruženje taksista "Sitak" iz Kragujevca saopštilo je danas da se zbog katastrofalne situacije u oblasti taksi prevoza obratilo ambasadama evropskih država za dobijanje ekonomskog azila, kao i da su o tome obavestili državni vrh Srbije.

U pismu koje su taksisti uputili ambasadama evropskih državama, a koje su dostavili i medijima, navedeno je "da je registrovanim taksi preduzetnicima oduzeto pravo da zarade i izdržavaju svoje porodice".

"Egzistencijalno smo ugroženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i primorani smo da vam se obratimo sa molbom da dobijemo ekonomski azil u vašoj državi, jer mi smo časni i pošteni građani koji žele da žive od svog rada", navedeno je u tom pismu.

Udruženje "Sitak" navodi i da su "nadležne državne institucije odgovorne za postojanje nelojalne konkurencije, odnosno nelegalnih taksi vozača koji rade u "sivoj ekonomiji".

"Nadležne institucije u oblasti taksi preduzetništva napravile su socijalni ventil, zbog čega je taksi prevoz u celoj Srbiji katastrofalan", navedeno je u pismu u kome se dodaje da u Kragujevcu postoji nizak stepen legalnosti nosioca auto taksi prevoza.

Kragujevački taksisti procenjuju i da bi uređena oblast auto-taksi prevoza i obezbeđivanje ambijenta za rad registrovanim taksi prevoznicima na teritoriji Srbije, u budžet mesečno donosila oko 20 miliona evra.

"Pretpostavka je da na teritoriji Srbiji egzistira 20.000 taksi preduzetnika koji redovno izmiruju obaveze prema državi, a koji nemaju mogućnost da zarade", navedeno je u saopštenju Udruženja "Sitak" koje postavlja pitanje "kome to ne odgovara da se sistemski uredi ta oblast".

Udruženje "Sitak" postoji od 2010. godine, i kako navode u saopštenju, više puta su se obraćali državnim institucijama, ali bezuspešno, a oktobra prošle godine podneli su krivičnu prijavu protiv dvojice saobraćajnih inspektora i sekretara za inspekcijske poslove Kragujevca.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Taksisti traže ekonomski azil

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2015

BEOGRAD - Udruženje taksista "Sitak" iz Kragujevca saopštilo je da se, zbog katastrofalne situacije u oblasti taksi prevoza, obratilo ambasadama evropskih država za dobijanje ekonomskog azila, kao i da su o tome obavijestili državni vrh Srbije...U pismu, koje su taksisti uputili ambasadama evropskih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.