Haradinaj zahvalan Borisovu - principijelan stav o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj zahvalan Borisovu - "principijelan stav o Kosovu"

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na "principijelnom stavu prema Kosovu i njegovom pravu da bude deo evropske porodice", prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Navodi se da je Haradinaj ocenio da "odluka da domaćini narednog susreta budu Bugarska i Severna Makedonija čini još značajnijim Berlinski proces za Zapadni Balkan".

"Kosovo je važan deo ovog procesa i biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uz saveznike kao dodatna vrednost integracije regiona u EU. Međusobno priznanje sa Srbijom u postojećim granicama, otvorilo bi našu perspektivu. Snažno podržavam viziju premijera Borisova sa sveobuhvatnom Evropom što prevazilazi mentalitet prošlog veka koji je uzrokovao tragedije. Bez obuhvatanja svih država Zapadnog Balkana kao deo evropske porodice, EU ne može biti potpuna", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Premijer Bugarske Borisov izjavio je u petak na konferenciji u Poznanju nakon sastanka sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana, održanog u okviru Berlinskog procesa, da bi Žosep Borel kao budući šef evropske diplomatije, trebalo da zastupa stav cele EU i da, bez obzira što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova, druge države članice jesu, pa bi u skladu s tim trebalo i da postupa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj zahvalio Borisovu na "principijelnom stavu o Kosovu"

Izvor: Blic, 07.Jul.2019

Kosovski premijer Ramušš Haradinaj zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na "principijelnom stavu prema Kosovu i njegovom pravu da bude deo evropske porodice", prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Nastavak na Blic...

Haradinaj zahvalio Borisovu na principijelnom stavu prema Kosovu

Izvor: RTS, 07.Jul.2019

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj zahvalio se bugarskom premijeru Bojku Borisovu na, kako kaže, principijelnom stavu prema Kosovu i pravu da bude deo evropske porodice. . Ramuš Haradinaj je na Fejsbuku napisao da je odluka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.