Haradinaj: Hvala Borisovu

Izvor: B92, 07.Jul.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Hvala Borisovu

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na "principijelnom stavu prema Kosovu".

Haradinaj se zahvalio Borisovu na stavu prema Kosovu, i kako je dodao, na njegovom pravu da bude deo evropske porodice, preneo je RTK2 na srpskom jeziku.

Navodi se da je Haradinaj ocenio da "odluka da domaćini narednog susreta budu Bugarska i Severna Makedonija čini još značajnijim Berlinski proces za Zapadni Balkan".

" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo je važan deo ovog procesa i biće uz saveznike kao dodatna vrednost integracije regiona u EU. Međusobno priznanje sa Srbijom u postojećim granicama, otvorilo bi našu perspektivu. Snažno podržavam viziju premijera Borisova sa sveobuhvatnom Evropom što prevazilazi mentalitet prošlog veka koji je uzrokovao tragedije. Bez obuhvatanja svih država Zapadnog Balkana kao deo evropske porodice, EU ne može biti potpuna", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Premijer Bugarske Borisov izjavio je u petak na konferenciji u Poznanju nakon sastanka sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana, održanog u okviru Berlinskog procesa, da bi Žosep Borel kao budući šef evropske diplomatije, trebalo da zastupa stav cele EU i da, bez obzira što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova, druge države članice jesu, pa bi u skladu s tim trebalo i da postupa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj zahvalan Borisovu - "principijelan stav o Kosovu"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2019

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na "principijelnom stavu prema Kosovu i njegovom pravu da bude deo evropske porodice", prenosi RTK2 na srpskom jeziku...Navodi se da je Haradinaj ocenio da "odluka da domaćini narednog susreta budu Bugarska i Severna Makedonija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.